Nyheter

Jakter på nordlys med blodfersk plate

Lise Hvoslef er spent. Både på hvordan den nye plata hennes ”Just being part” vil bli mottatt. Og om hun endelig får se nordlyset.

TEKST; SVEIN SNEFJELLÅ

– Jeg har aldri vært nord for Tromsø før. Nå skal jeg endelig til Finnmark. Vi gleder oss, sier hun.
Lise Hvoslef er låtskriver og jazzsanger som debuterte med EP-en ”Mapping the Coincidence” i 2014. Plata tok henne til USA.
Nå skal hun til Hemnes torsdag 17. november, Tromsø den 18. og Vadsø 19. november i regi av Nordnorsk Jazzsenter. Med seg har Hvoslef Ellen Brekken på bass, Lars Andreas Aspesæter på tangenter, Tore Flatjord på trommer og David Aleksander Sjølie, gitarer.

EGEN MUSIKK
– Jeg skriver musikken selv og bandet har spilt sammen siden 2010. Vi gleder oss veldig til å komme nordover, også fordi vi har ei ny plate i bagasjen. Det er alltid spennende med et plateslipp, sier hun.
Lise Hvoslef er sanger og utdannet musikkpedagog. Når hun ikke står på scenen med bandet sitt, underviser hun på musikklinja ved Edvard Munch videregående skole.
– Det er en flott jobb med dedikerte elever, sier hun.

– Jeg har røtter i jazz, singer/songwriter-tradisjonen, pop og folkemusikk. Jeg er vokst opp med musikk over et bredt spekter og er glad i alle genre.

JAZZ NÅ
Men nå kommer vi nordover med jazz som utgangspunkt.
Så blir det nok litt crossover til andre genre. Jeg tror vi kan si at vi spiller musikk som er lett tilgjengelig og variert. Så får vi bare håpe at den interesserer og faller i smak.
Vi skal i hvert fall gjøre vårt, lover hun.

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]