Nordnorsk Ungdomsstorband

Nordnorsk Ungdomsstorband er at av jazzsenterets viktigste rekrutteringsprosjekter. NNUSB ble etablert i 1991 hvor det administrative ansvaret ble overført fra Nordnorsk Jazzforum til Nordnorsk Jazzsenter i januar 1999. NNUSB er landsdelens aller viktigste rekrutterings- og inspirasjonskilde for unge musikktalenter. Bandet består av ungdommer i alderen 16-25 år fra Nordland, Troms og Finnmark.

Ungdomsstorbandet har i løpet av 2023 gjort en barnekonsert med «Lille Bille» under Storbandfestivalen i Tromsø. Denne ble avhold i slutten av April mnd, og hadde Martin Högberg som hovedintruktør. Sondre Kleven, Thorbjørn Ingvaldsen var rekkeinstruktører.
Under denne samlingen ble det hentet inn en del som hadde vært med NNUSB tidligere samt et par nye unge musikere.

Siste helgen i November ble det samlet et nytt og litt yngre storband til samling i Store Studio i Bodø. Steve Pretty, Edward Ashby og Olly Blackman fra det britiske brassbandet Hackney Colliery band var instruktører for ungdommene. Samlingen fokuserte utelukkende på improvisasjon og verktøy for å lage egen musikk. Steve Pretty laget en egen podcast om samlingen som du kan høre her.

Nordnorsk Ungdomsstorband har de siste årene fått støtte fra KOMP. www.musikk.no/komp

NORDNORSK UNGDOMSSTORBAND 2023
Fra venstre: Asbjørn V Ludvigsen, Leonard Ørnøy, Elias Hågensen, Jenny Irgens, Thoralv Stubø, Maija S Svorkmo, Steve Pretty (instruktør), Sigurd Skogdal (instruktør), Edward Engen, Olly Blackman (instruktør), Magnus Mathisen, Eline F Johansen, Theodor S Johansen, Torkil Giæver, Frida S Olsen, Leona Y Nielsen, Ed Ashby (instruktør), Anna B Rølvåg, Birk Arvola.

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]