Nyheter

FESTSPILLPROFIL

Sammen med dansekompaniet Kartellet er artisten og komponisten Benjamin Mørk profil under Festspillene i Nord-Norge i år.

TEKST: SVEIN SNEFJELLÅ

TROMSØ:  – Det blir utrolig spennende. Og krevende. Jeg har sagt nei til alt annet før festivalen i Harstad er avsegstyrt, sier han.
– Det å lage musikk til store, voksne mannfolk som danser, er ikke hverdagskost. Og det er litt nifst også. Men Kartellet er en ytterst profesjonell besetning. Så det blir mest moro, sier han.

Sammen skal de lage danse- og konsert forestillingen Anføttes.

– Folkemusikk blir elektronika, det gamle får en moderne form. Det gamle består, men trekkspillet erstattes av synth, fela med samples, munnharpa med laptop.
Jeg skal også spille i andre formater under dagene i Harstad. Men én drøm, en kirkekonsert i Trondenes sammen med Moddi, har jeg måttet gi opp, i denne omgang.
Moddi fikk det for travelt, sier Mørk.
– Etter Festspillene skal jeg ha ferie. Det er i alle fall helt sikkert. Så skal jeg begynne å spille igjen.
Det blir mye komponering, akkurat nå for tiden, sier han.

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]