Nyheter

Fra Mallorca til Nord-Norge

Bare prøv å uttale ordet Andratx. – Det er det fonetiske som fenger, som forhåpentligvis avspeiles også i musikken, sier bassisten i jazztrioen, Ole Morten Vågan.

AV SVEIN SNEFJELLÅ
Han er opprinnelig fra Brønnøysund, men har hatt Oslo som adresse i mange år nå.
Med på laget har han den svenske saksofonisten Jonas Kullhammar og trommeslageren Kresten Osgood. En skandinavisk trio av sjeldent merke som snart drar ut på turné i Nordland og Troms, med Nordnorsk Jazzsenter som med-arrangør.
De er ikke hvem som helst i bransjen. Vågan har spilt sammen med storheter som Bugge Wesseltoft, John Scofield, Joshua Redman og John Surman. Kullhammar har samspilt med for eksempel Chic Corea og har vunnet priser for sin filmmusikk. Osgood har spilt med ”alle”, blant dem Billy Preston og Yusef Lateef.

PÅ MALLORCA

Men googler du Andratx, får du opp en kjede av hoteller i Spania.

– Det er en by på Mallorca. Krestens mor bor der, forklarer Vågan.

Han møtte Kresten Osgood på Roskildefestivalen i 2001 og har kjent Jonas Kullhammar like lenge.

– Vi begynte å spille sammen i 2004. Det har blitt mange turneer og to plater. Vi farter mye utenlands, kanskje er 50-60 prosent av jobbene våre i utlandet. Vi har ikke spilt i Norge siden Moldejazz i 2014. Da skal det bli veldig artig å komme hjem på turné i Nordland, sier Vågan.
Andratx starter i hjembyen Brønnøysund 11. april. Deretter følger Mo i Rana, Tromsø, Bodø og Narvik de neste dagene.

– Men vi varmer opp med konserter i København, Stockholm og Oslo før vi begir oss nordover, et vorspiel i de skandinaviske hovedstedene altså, sier Vågan.

ALT KAN SKJE

– Vi henter musikken vår fra hele den store jazzsekken, men har kanskje en særlig forkjærlighet for 60- og 70-tallsmusikk fra «over there», sier han.

– Alt kan skje på konsertene våre. Det kan godt hende at vi tar fram gamle talenter og blir ganske så verbale på scenen. Det er veldig fra og til med oss, mye avhengig av stemning og publikum. Men vi er jo først og fremst musikere da, og veldig spillesugne. Så vi gleder oss virkelig til å komme nordover, sier Ole Morten Vågan.

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]