Nyheter

Premiere: Vippepunktet

Se kortfilmen VIPPEPUNKTET av Knut Åserud her:

Snart er det premiere og turné med verket Vippepunktet av Jakop Janssønn og Moddi. Og mens vi venter kan vi by på premiere på kortfilmen «Vippepunktet» av Knut Åserud (ovenfor).

Filmen tar utgangspunkt i den dramatiske tilstanden verden er i anno 2021. Klimaforandringer, geopolitiske endringer og global pandemi preger verden. Myten om Arktis som et øde, utemmet, evig uforanderlig sted blir utfordret i møte med den dramatiske og kaotiske virkeligheten vi står overfor. Det blir tydelig hvordan alt henger sammen, og at Arktis på ingen måte er så isolert fra verden som mange kan tro. Knut Åseruds film belyser relasjonen mellom menneske og natur, følelsen av kaos og isolasjon, usikkerhet og håp. På hver av oss hviler et individuelt ansvar. Samtidig distanseres vi, både fra hverandre og utfordringene vi står ovenfor. Gjennom filmens ulike faser bringes vi inn i et musikalsk og filmatisk univers som både forstyrrer, berører og utfordrer oss til å kjenne etter. Hvor mye har du gjort?

Musikken er laget av komponist Jakop Janssønn, med tekster av Moddi. Ensemblet som deltar i filmen er nystartede Nordnorsk Jazzensemble, og musikken er innspilt i nedstengingsperioden i februar 2021, hvor musikerne ikke hadde mulighet til å samles, men har gjort opptakene fra sine hjemmestudio. Les mer om Nordnorsk Jazzensemble.

Regissør: Knut Åserud
Vippepunktet er det første arbeidet fra den anerkjente fotografen hvor han går fra stillbilder til levende bilder.

Fotograf Knut Åserud startet sin fotografkarriere i Bergen hvor han saumfarte det meste av det pulserende musikkmiljøet på starten av 2000-tallet. De mest ikoniske bildene av Datarock er fra denne tiden. Da han flyttet nordover fortsatte han å utforske hvordan man gjennom bilder av artister kan gjenskape lyden av musikken deres, noe vi har fått oppleve med bl a Madrugada, Aurora og mange flere.

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.