På Programmet

Nordnorsk Jazzsenter jobber kontinuerlig med å tilby gode produksjoner til klubber og festivaler i Nord-Norge. Informasjonen her er foreløpig og kan endres på kort varsel.

Våren 2018 jobber vi med følgende prosjekter:

Rohey

Bandet Rohey er et fenomen. De fire vennene møttes på jazzlinja i Trondheim, og startet et band som laget groovy, funky versjoner av standardlåter. Etter hvert fant de kjernen i komposisjonene til bandets pianist Ivar Blomqvist. De tolkes nydelig og intenst av Rohey Taalah på vokal, bodøværingen Kristian B. Jacobsen på bass og Henrik Lødøen på trommer. Tilstede med hele seg, sitrende engasjert og hjertenært uttrykksfullt har de skapt sterke opplevelser for sitt stadig voksende publikum.

Rohey har dype soul‐røtter men samtidig et tidløst uttrykk der grensene mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Etter utgivelsen av deres debutalbum «A Million Things» tidlig i 2017 på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har Rohey blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazzhåp. De har også blitt løftet fram internasjonalt av Englands største jazzmagasin Jazzwise, og de ikoniske radiovertene Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.

Rohey spiller først på Bodø Jazz Open i februar, og legger så ut på turne i landsdelen i april.

«Rohey’s presence was clear. All eyes were on her and all ears were on the band. Somehow, this felt old school. A throwback to the days of a dynamic band with an engaging singer. Especially young people should take note of this. Music is alive outside the internet and Rohey are keeping it real.» –
Andy Collins, Scandinavian Soul

Rohey Taalah – vokal
Ivan Blomqvist – keys
Kristian B. Jacobsen – bass
Henrik Lødøen – trommer

 

Aleksander Kostopoulos

Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, kjent som trommeslager og perkusjonist for en rekke artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Isak og rockeduoen Pil & Bue. I 2018 lanserer han sitt første soloprosjekt! Med albumet «Faleo» står Kostopoulos på egne ben, for første gang som vokalist, låtskriver og soloartist. I regi av Nordnorsk Jazzsenter er det klubber i Nordland og Finnmark som i mars får gleden av å oppleve Aleksander Kostopoulos solo.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.

Aleksander Kostopoulos – trommer, vokal, samples
Rikart Jensen – lys
Thomas Wang – lyd

 

JåzzOngan presenterer Gjøkungen

Ut av et magisk egg klekkes det en annerledes fugleunge. Mamma- og Pappafugl syns hun er altfor stor og altfor bråkete. Men hva betyr det egentlig å være bråkete? Hvorfor er hun så annerledes? Gjøkungen forlater redet og legger ut på en spennende og musikalsk oppdagelsesferd. Hun blir venner med den lekne hakkespetten Hakke og den gamle, blinde Blues-Ugla.
Gjøkungen er en historiefortellende konsert med en dagsaktuell og viktig tematikk knyttet til hvordan det er å ikke passe inn. Musikken er skrevet og fremført av sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Med seg har hun jazzbassist Sebastian Haugen-Markussen og sammen tar de publikum med på en reise av lekenhet, rytmer og magi. Konserten er bygget etter idé og manus av Katinka Rydin Berge og Knut Alfsen. Scenografi og dukker er laget av Agnes Schou. Konserten er produsert med hjelp fra Rikskonsertenes Forundringspakke og Seanse, senter for kunstproduksjon. Konserten passer for barn mellom 3 – 5 år.

Andrea Rydin Berge – hangdrum, melodika, baritoneukulele, vokal
Sebastian Haugen-Markussen – kontrabass, gitar, vokal

 

Dag Arnesen Trio

For noen år siden opplevde Bergens egen Bill Evans, Dag Arnesen, noe som svært få jazzmusikere er forunt: Å bli folkekjær, ja nærmest allemannseie. Plata Norwegians Song har solgt i langt over 10.000 eksemplarer og har etter hvert fått ikke mindre enn tre oppfølgere. I 2017 ga Dag Arnesen trio ut den kritikerroste CDen Pentagon Tapes, og ny innspilling planlegges i 2018. Mye av musikken vi får høre på denne turnéen er hentet fra Pentagon Tapes, men trioen spiller også flere låter fra Norwegian Song-serien. Med fokus på det urnorske, men med framføringer som er både tidløse og vakre, er det ikke tilfeldig at Arnesens prosjekt har høstet mang en sammenlikning med Jan Johanssons Jazz På Svenska.

Dag Arnesen har i flere ti-år vært en av Norges ledende jazzpianister, med bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt. Platekarrieren består så langt av 14 utgivelser under eget navn – samt en rekke utgivelser med norske og utenlandske jazzmusikere. Dag Arnesen trio har eksistert med dagens besetning i fem år, og har foruten hyppige konserter rundt i Norge gjort en rekke opptredener utenlands. Nå er det Nord-Norge, fra Vadsø til Mo i Rana, som skal få nyte denne musikken. Dette er balsam for sjelen!

Dag Arnesen – piano
Ole Marius Sandberg – bass
Ivar Thormodsæter – trommer

 

Fra forsiden

Nyhet

Høstens siste turné: Andrea Rydin

Av alt som kan gjøre november og koronapandemien litt lettere å holde ut, må Andrea Rydins fabelaktige stemme og låter være høyt på lista. Vi lover balsam for sjelen for de heldige som får oppleve denne turnéen på jazzklubbene i Brønnøysund, Bodø og Tromsø.

Konserter