Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Brassbandet Hackney Colliery Band fra Øst-London har de siste årene markert seg som et av de virkelig store brassbandene i Storbritannia. De har blant annet opptrådt på avslutningsseremonien for OLiLondon 2012, de har spilt på MOBOAwards, Brit Awards ogMercury Awards, samt gjort egne live-session på BBC ogJazz FM. De har opptrådt på Glastonbury Festival og solgt ut egne konserter på Barbican og Koko i London og holdt konserter hver dag i en uke på Wilton’s Music Hall i 2022.

Når det gjelder musikalske samarbeid kan de skilte med utgivelser sammen med internasjonale stjerner som Mulatu Astatke, popgruppa Madness, Angelique Kidjo, Amy Winehouse og «vår egen» Bugge Wesseltoft, for å nevne noen. Selv om bandet er dypt forankret i den engelske brasstradisjonen låter de likevel tvers igjennom moderne og nyskapende.

Med brassinstrumenter som du vanligvis finner i et band fra New Orleans; trompeter, tromboner, saksofon, susafon og flere trommeslagere, gir Hackney Colliery seg i kast med sine egne og andres komposisjoner med et hint av klassisk rock, techno og elektronika, rap, klassisk, blues og jazz i en verdensomspennende og særegen stil. Bandet er viden kjent for å ha en avslappet tilstedeværelse på scenen med et humoristisk og velkjent erkebritisk glimt i øyet.

Bandet:

Stephen Pretty – Trompet/bandleder

Timothy Quicke – Trompet

Oliver Blackman – Trommer & perkusjon

Edward Ashby – Tuba/susafon

Luke Christie – Trommer

James Arben – Tenor saksofon

Fred Glesnes – Alt Saksofon

Hannah Dilkes – Trombone

Joel Knee – Trombone

TBA – Lydtekniker

Turnérute:

2. august: Hemnesberget – Hemnesjazz

5. august: Bodø – Musikkfestuka, Torget

8. august: Vadsø – Varangerfestivalen

9. august: Tromsø – Tromsø Jazzfestival

Fra forsiden

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.

Nyheter

Åpningskonsert med Nordnorsk Ungdomsstorband

Åpningskonsert med Nordnorsk Ungdomsstorband hos Hemnesjazz! Denne konserten er et resultat av samarbeidet mellom NNUSB og tre instruktører fra Hackney Colliery Band. De møttes til workshop i Store Studio i Bodø november 2023. Med improvisasjon som utgangspunkt og metodisk verktøy, resulterte dette møtet i helt nye komposisjoner.