Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Brassbandet Hackney Colliery Band fra Øst-London har de siste årene markert seg som et av de virkelig store brassbandene i Storbritannia. De har blant annet opptrådt på avslutningsseremonien for OLiLondon 2012, de har spilt på MOBOAwards, Brit Awards ogMercury Awards, samt gjort egne live-session på BBC ogJazz FM. De har opptrådt på Glastonbury Festival og solgt ut egne konserter på Barbican og Koko i London og holdt konserter hver dag i en uke på Wilton’s Music Hall i 2022.

Når det gjelder musikalske samarbeid kan de skilte med utgivelser sammen med internasjonale stjerner som Mulatu Astatke, popgruppa Madness, Angelique Kidjo, Amy Winehouse og «vår egen» Bugge Wesseltoft, for å nevne noen. Selv om bandet er dypt forankret i den engelske brasstradisjonen låter de likevel tvers igjennom moderne og nyskapende.

Med brassinstrumenter som du vanligvis finner i et band fra New Orleans; trompeter, tromboner, saksofon, susafon og flere trommeslagere, gir Hackney Colliery seg i kast med sine egne og andres komposisjoner med et hint av klassisk rock, techno og elektronika, rap, klassisk, blues og jazz i en verdensomspennende og særegen stil. Bandet er viden kjent for å ha en avslappet tilstedeværelse på scenen med et humoristisk og velkjent erkebritisk glimt i øyet.

Bandet:

Stephen Pretty – Trompet/bandleder

Timothy Quicke – Trompet

Oliver Blackman – Trommer & perkusjon

Edward Ashby – Tuba/susafon

Luke Christie – Trommer

James Arben – Tenor saksofon

Fred Glesnes – Alt Saksofon

Hannah Dilkes – Trombone

Joel Knee – Trombone

TBA – Lydtekniker

Turnérute:

2. august: Hemnesberget – Hemnesjazz

5. august: Bodø – Musikkfestuka, Torget

8. august: Vadsø – Varangerfestivalen

9. august: Tromsø – Tromsø Jazzfestival

Fra forsiden

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]