Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.

Sammen med jazzmusiker og saksofonist Hanna Paulsberg, kjent fra utallige nasjonale og internasjonale prosjekter, og Ensemble Ylajali, blir dette en konsert som nok vil sette seg i både kropp og sinn.

Ensemble Ylajali fra Bodø har i 15 år drevet med vokalkunst på høyt nivå. Vokalensemblet består av spesielt dedikerte amatørsangere, som er kjent for sin nydelige samklang og formidlingsevne.

De har samarbeidet med en rekke av landets komponister og profesjonelle musikere, ofte med stor sjangerbredde. Ylajali framfører like gjerne moderne musikk, klassiske verk, folkemusikk og jazz.

Verket Magnificat ble fremført for første gang i Molde domkirke under Moldejazz 2021 da Ellen Andrea Wang var festivalens «Artist in residence».

Det tekstlige i dette verket er hentet fra Lukasevangeliet og omhandler morsglede og alle følelsene det kan bringe med seg å være mor: kjærlighet, tro, tvil, søken etter styrke, håp, glede og usikkerheten over hva fremtiden vil bringe.

Medvirkende:

Ellen Andrea Wang – Bass og Vokal

Hanna Paulsberg – Saksofon

Ensemble Ylajali med dirigent Pål-Are Bakksjø

Are Simonsen – Lyd

Turnérute:

Lørdag 3.august: Hemnesjazz – Hemnesberget, Hemnes kirke
Tirsdag 6.august: Nordland Musikkfestuke – Bodø, Domkirke
Onsdag 7.august Tromsø Jazzfestival – Tromsø Domkirke

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]