Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen.
Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet av våren og året. Våre tilskuddsordninger gjelder som vanlig for profesjonelle musikere som driver turnévirksomhet i landsdelen, arrangører som setter i gang nye spennende prosjekter og støtte til musikkinnspillinger med profesjonelle jazzmusikere.

Tilskudd for innspilling denne runden gis til Helgeland Sinfonietta som skal spille inn et stort jazzverk med flere etablerte jazzmusikere som ble skrevet til Festspillene på Helgeland i 2020. VAAPSTENJEANOE av Jan Gunnar Hoff.

Foto: Magnus Bakken

Støtte til turnéer sendes til Jørn Øien og hans releaseturné i Nord-Norge som går til Sortland, Narvik, Hemnes og Tromsø med prosjektet Cosmopolitan.

Oddrun Lilja Jonsdottir tar også turen og gjør tre jobber i Tromsø, Harstad og Bodø samt gjennomfører en clinic på Musikkonservatoriet i Tromsø.

Foto: Morten Espeland

Prosjektstøtten denne runden går til Jazzoasen som fremdeles skal arrangere clinic/workshop for studentene på konservatoriet i Tromsø. Denne gangen hele seks stk i løpet av året. Clinicer vi allerede kan se frem til er med Oddrun Lilja Jonsdottir, Jørn Øien og Maciej Obara Quartet.

Vi gleder oss!

NNJS har som hovedformål å stimulere til økt virksomhet og formidling av jazz og beslektede musikkformer, drive arrangørutvikling, styrke regionens nettverk av spillesteder og drive pedagogisk virksomhet. En viktig del av virksomheten er tildeling av turné- og prosjektmidler fire ganger i året.

Innkomne søknader blir behandlet av Nordnorsk Jazzsenters Programråd fire ganger i året.

Neste søknadsfrist er 1.Mai 2024.

Les mer om tilskuddsordningene våre her.

Tildelinger for 1. kvartal 2024:

Jørn Øien Releaseturné med ny plate i Nord-Norge 25.000
Øystein Blix Jazzoasen Tromsø 2024. Gjennomfører 6 clinics/workshop 20.000
Oddrun Lilja Jonsdottir Turné i nord + clinic i Tromsø Musikkonservatorie 16.000
Helgeland Sinfonietta Innspilling av Jan Gunnar Hoffs verk VAAPSTENJEANOE 10.000

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]