Nyheter

Katarina Barruk – urfolkets magiske stemme.

Vi starter våre turnéer i 2024 med en forrykende og høyaktuell artist, som trekkes frem som en av Sápmies mest talentfulle liveartister.

Fra en oppvekst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll) i Sverige, bærer Katarina Barruk med seg dyrebare tradisjoner og en kulturarv som i høyeste grad kommer til liv i, og gjennom musikken. Hennes unike og særegne stemme, i kombinasjon med hennes enestående tilstedeværelse på scenen, skaper et felles rom av sårbarhet og styrke som er ulikt noe annet.

Hun inviterer oss med på en musikalsk bildereise hvor hun gir oss en heftig, men likevel dypt jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer.

I 2020 mottok hun en av de mest prestigefylte forfatter- og komponistprisene i Sverige – «SKAPs Kulturbärarpris» blant annet for sitt arbeid med det umesamiske språket som i dag er på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk.

Med base i Oslo turnerer hun nå rundt om i hele Europa og tar nå altså turen til oss i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Medvirkende:

Katarina Barruk – Vokal
Arnljot Nordvik – Gitarer
Christo Stangness – Bass
Christer Jørgensen – Trommer
Eirik Fjelde – Keyboards
Håkon Pettersen – Lyd

Turnérute:

13. feb Kooperativet Vadsø – Vadsø Jazzklubb
14. feb Hotel Nordkyn Kjøllefjord – Forum for scenekunst
15. feb Kulturhuset Tromsø – Tromsø Jazzklubb
16. feb Kulturfabrikken Sortland – Sortland Jazz- og viseklubb
17. feb Jernvaren Hemnes Mo i Rana – 4/4 forum for takt og tone
18. feb Bakgården kulturhus Mosjøen – Bakgården Kulturhus
19. feb Forsamlingslokalet Brønnøysund – Brønnøy Jazzforum

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]