Nyheter

Katarina Barruk – urfolkets magiske stemme.

Vi starter våre turnéer i 2024 med en forrykende og høyaktuell artist, som trekkes frem som en av Sápmies mest talentfulle liveartister.

Fra en oppvekst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll) i Sverige, bærer Katarina Barruk med seg dyrebare tradisjoner og en kulturarv som i høyeste grad kommer til liv i, og gjennom musikken. Hennes unike og særegne stemme, i kombinasjon med hennes enestående tilstedeværelse på scenen, skaper et felles rom av sårbarhet og styrke som er ulikt noe annet.

Hun inviterer oss med på en musikalsk bildereise hvor hun gir oss en heftig, men likevel dypt jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer.

I 2020 mottok hun en av de mest prestigefylte forfatter- og komponistprisene i Sverige – «SKAPs Kulturbärarpris» blant annet for sitt arbeid med det umesamiske språket som i dag er på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk.

Med base i Oslo turnerer hun nå rundt om i hele Europa og tar nå altså turen til oss i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Medvirkende:

Katarina Barruk – Vokal
Arnljot Nordvik – Gitarer
Christo Stangness – Bass
Christer Jørgensen – Trommer
Eirik Fjelde – Keyboards
Håkon Pettersen – Lyd

Turnérute:

13. feb Kooperativet Vadsø – Vadsø Jazzklubb
14. feb Hotel Nordkyn Kjøllefjord – Forum for scenekunst
15. feb Kulturhuset Tromsø – Tromsø Jazzklubb
16. feb Kulturfabrikken Sortland – Sortland Jazz- og viseklubb
17. feb Jernvaren Hemnes Mo i Rana – 4/4 forum for takt og tone
18. feb Bakgården kulturhus Mosjøen – Bakgården Kulturhus
19. feb Forsamlingslokalet Brønnøysund – Brønnøy Jazzforum

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Kåre Kolve Fusion Quintet

Solskinn, palmesus, lange kritthvite strender og tropisk varme slår imot oss når Kåre Kolve og flere av Norges desidert beste musikere leverer oss 80-tallsinspirert Jazz-funk-fusion i april. Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer […]

Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen. Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet […]

Konserter