Nyheter

Katarina Barruk – urfolkets magiske stemme.

Vi starter våre turnéer i 2024 med en forrykende og høyaktuell artist, som trekkes frem som en av Sápmies mest talentfulle liveartister.

Fra en oppvekst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll) i Sverige, bærer Katarina Barruk med seg dyrebare tradisjoner og en kulturarv som i høyeste grad kommer til liv i, og gjennom musikken. Hennes unike og særegne stemme, i kombinasjon med hennes enestående tilstedeværelse på scenen, skaper et felles rom av sårbarhet og styrke som er ulikt noe annet.

Hun inviterer oss med på en musikalsk bildereise hvor hun gir oss en heftig, men likevel dypt jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer.

I 2020 mottok hun en av de mest prestigefylte forfatter- og komponistprisene i Sverige – «SKAPs Kulturbärarpris» blant annet for sitt arbeid med det umesamiske språket som i dag er på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk.

Med base i Oslo turnerer hun nå rundt om i hele Europa og tar nå altså turen til oss i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Medvirkende:

Katarina Barruk – Vokal
Arnljot Nordvik – Gitarer
Christo Stangness – Bass
Christer Jørgensen – Trommer
Eirik Fjelde – Keyboards
Håkon Pettersen – Lyd

Turnérute:

13. feb Kooperativet Vadsø – Vadsø Jazzklubb
14. feb Hotel Nordkyn Kjøllefjord – Forum for scenekunst
15. feb Kulturhuset Tromsø – Tromsø Jazzklubb
16. feb Kulturfabrikken Sortland – Sortland Jazz- og viseklubb
17. feb Jernvaren Hemnes Mo i Rana – 4/4 forum for takt og tone
18. feb Bakgården kulturhus Mosjøen – Bakgården Kulturhus
19. feb Forsamlingslokalet Brønnøysund – Brønnøy Jazzforum

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.