Nyheter

Matka – Kväänin musikkisatu perheile ja lapsile.

Matka oon musikkisatu joka muistelee nuoren Einari-pojan ja hänen perheen matkasta.

Tässä konsertissa oon uuet laulut ja muistelukset joitten perustanna oon kväänitten mytologia. Musikkisatu oon muistelus avokätisestä ja armottomasta Pohjaskalotista, kasuamisesta ja vaikeuksista, uuen oppimisesta ja yhtheen kuulumisesta.

29.januar – Nordlysfestivalen, Tromsø

Met olema Pohjaskalotilla, kaukana vanhassa aijassa. Yksi kvääniperet assuu paikassa jonka päälä oon kirrous. Sen tähen lähtee peret matkale hakemhaan heän Kotia, maaterivanhiimitten kotia joka katos tuhasia vuosia sitte.  Matkala kohtaa Einar monet hankaluuet. Luonto oon armoton, mutta antaa kans palkinon. Peret kohtaa matkala monet elävät, toiset niistä oon avuliset, toiset vaaraliset.

Alexander Aarøen oon kirjottannu muisteluksen ja säveltänny siihen musikin, Ivar Beddari oon työstäny muistelusta, ja yhessä Frida Lydia Hansenin kans oon het kaikin kolme kirjottanheet laulutekstit. Nordnorsk Jazzensemble antaa publikumile elämykset pikku perheen matkasta pohjasessa.

Kväänin musikkisatu perheile ja lapsile.

Nordnorsk Jazzsenter oon tuottanu saun osana Nordnorsk Jazzsenterin 25-vuotisjuhlaa.

Alexander Aarøen Tangentit

Ivar Beddari – Muistelus ja laulu

Frida Lydia Hansen – laulu

Mariann Torset – Marja-Liisa (urku) ja pillit

 Svein Schultz Bassi

 Martin Lien Perkusuuni/trummat

Matka er et musikkeventyr som handler om reisen til den unge gutten Einari og hans familie.

Denne konserten består av nyskrevne sanger med kvensk mytologi som grobunn for historien. En fortelling om Nordkalotten som både gavmild og nådeløs, om utfordringer i oppvekst, om å tilegne seg ny kunnskap, og om å høre til.

Vi befinner oss på Nordkalotten, langt tilbake i tid. En forbannelse ligger over stedet der den kvenske familien bor, og de legger derfor ut på en reise for å finne Koti, forfedrenes hjem, som forsvant for tusenvis av år siden. Det blir mange utfordringer for Einari. Naturen er nådeløs, men gir også belønning. Familien møter flere dyr på veien, noen er hjelpsomme, noen livsfarlige.

Alexander Aarøen har skrevet historien og komponert musikken, Ivar Beddari har bearbeidet historien og sammen med Frida Lydia Hansen har de tre skrevet sangtekstene. Nordnorsk Jazzensemble lar publikum oppleve øyeblikk fra den lille familiens ferd i nord.

Et kvensk musikkeventyr for familie og barn.

Produsert av Nordnorsk Jazzsenter som del av feiringen av Nordnorsk Jazzsenters 25 års jubileum.

Alexander Aarøen Tangenter

Ivar Beddari – Forteller og sang

Frida Lydia Hansen – sang

Mariann Torset – Marja-Liisa (orgel) og fløyter

Svein Schultz Bass

Martin Lien Perkusjon/trommer

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]