Nyheter

Tildelinger fjerde kvartal 2023

Året nærmer seg slutten, julen banker på døra og programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har hatt årets siste rådsmøte for fjerde kvartal i 2023. Som vanlig ble det gjennomgått en stor bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til ulike prosjekter rundt omkring i nord.
Vi avslutter vårt år med å fordele 66.000 kr til ulike turnéer, prosjekter og innspillinger som skal finne sted i Nord-Norge i løpet av 2024. Våre tilskuddsordninger gjelder som vanlig for profesjonelle musikere som driver turnévirksomhet i landsdelen, arrangører som setter i gang nye spennende prosjekter og støtte til musikkinnspillinger med profesjonelle jazzmusikere.

Tilskudd for innspilling denne runden gis til Merethe Mikkelsen fra Tromsø som har spilt inn et knippe med kjente og kjære standardlåter.

Støtte til turnéer sendes denne runden ut til Jacob Young som tar turen nordover med sin trio allerede i januar mnd. Pål-Are Bakksjø skal utforske og omarrangere musikken til Alan Edwall og gjøre en turné i november 2024.

Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid tar turen nordover i vårlige april og gjør fire konserter i Hammerfest, Alta, Tromsø og Senja,

To av våre viktige amatørstorband får også støtte til deres prosjekter med lokale konserter. Nord-Salten Storband skal gjøre julekonsert med solister og Vadsø Storband skal gjøre et prosjekt med trommeslager, komponist og storbandleder Roger Johansen fra Tverlandet.
I tillegg får Roger Johansen støtte til å omarrangere 4-5 av sine egne låter for storband, som skal fremføres i samarbeid med storband i Tartu og Vadsø i løpet av 2024.

Prosjektstøtten denne gangen går til KonsertPuls i Alta som skal arrangere workshop for musikklinjeelevene på videregående skole sammen med Arne Torvik Trio.

Vi gleder oss til å høre mer fra disse spennende prosjektene!

NNJS har som hovedformål å stimulere til økt virksomhet og formidling av jazz og beslektede musikkformer, drive arrangørutvikling, styrke regionens nettverk av spillesteder og drive pedagogisk virksomhet. En viktig del av virksomheten er tildeling av turné- og prosjektmidler fire ganger i året.

Innkomne søknader blir behandlet av Nordnorsk Jazzsenters Programråd fire ganger i året. Neste søknadsfrist er 1. Februar 2024.

Les mer om tilskuddsordningene våre her.

Tildelinger for 4. halvår 2023:

 

Jacob Young 2024 Turné i Nord-Norge 12.000,-
Merethe Mikkelsen Mixing og mastering demo 5.000,-
KonsertPuls Alta 2024 Seminar musikklinja Alta vgs 6.000,-
Pål-Are Bakksjø Det beste fra Edwalls hage 5.000
Siril Malmedal Hauge 2024 Turné i Nord-Norge 10.000
Roger Johansen 2024 Støtte til 4-5 nye storbandarr 10.000
Vadsø Storband 2024 Prosjekt med Roger Johansen 10.000
Nord-Salten Storband Julekonsert med solist 8.000

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.