Nyheter

Chris Potter Circuits Trio – en gave til alle!

I Nordnorsk jazzsenters jubileumsår ønsket vi å by på noe storslagent og helt spesielt. Vi satset høyt og fikk realisert vår drøm – dette bandet! Nå er det bare å gjøre seg klar til festen; Chris Potter Circuits featuring James Francies and Eric Harland, er en sydende gryte med det beste av moderne, amerikansk jazz!

Å oppleve Chris Potter i denne trioen kan trygt kalles fest på boks. Saksofonisten har fra tidlig 90-tall spilt med musikere fra nærmest hele jazzhistorien, og nå er han en av motorene som tar jazzen med inn i framtiden. Han trådde fram i rampelyset i band med kjente folk som trommeslager Paul Motian og bassisten Dave Holland, i tillegg til Pat Metheny og Joe Lovano. Potter skapte raskt et navn for seg selv og har de siste tjue årene vært en av verdens mest etterspurte saksofonister. Han er melodiøs og energisk, med et utrolig spenn i spillet sitt og helt egen sans for groovet i bunnen!

Musikerne han deler scene med bringer også nye impulser til den levende musikken. Foruten Potter, består trioen som skal på tur i nord av to stjerner fra den unge, amerikanske jazzen. Da snakker vi om musikk hvor hip hopen har sivet inn, R´nB er med og bestemmer fargene, og den spennende rytmikken finner nye veier å gå. James Francies på tangenter og trommeslager Eric Harland har bakgrunn i band med så forskjellige storheter som Pat Metheny, Questlove og Chance the Rapper, Charles Lloyd, Dave Holland og McCoy Tyner. Fellesnevner? Det er fremoverlent og rykende tøft!

Bandets to utgivelser, Circuits – 2019 – og Sunrise Reprise fra 2021, vitner om tre som sammen lager både rett-i-nerva fengende låter og vakker, ettertenksom musikk. På konserten får du høre lange solopartier – noen helt i ånd med John Coltrane, andre som drivende, gulvrystende glis av funk og groove! Her er energi og elektrisitet hentet fra en felles kilde, servert med en spilleglede som tyter ut langt over scenekanten.

Det er bare å glede seg til USAs friskeste trio som skal gjøre november til årets fineste måned!

Chris Potter – saksofon, James Francies – keys, Eric Harland – trommer

Turnéen besøker:

13.november: Vadsø

14.november: Tromsø

15.november: Bodø Nordnorsk Jazzsenter 25 år!

16.november: Hemnes

chrispottermusic.com

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]