Nyheter

Joakim Rainer trio – Bodøs pianowiz på tur!

I slutten av oktober har du en unik mulighet til å høre unge, lokale talenter på vei opp – dette er kjempespennende musikk!

I en pianotrio bor nærmest alle muligheter og derfor er de så engasjerende å lytte til. Den klassiske jazzoppstillingen er med kontrabass og trommer, og rollene er lett omskiftelig. Rytmeseksjon kan i dette lille formatet kan være bærende melodisk, og pianoet kan gjøre seg smalt – drive, jage og groove. Sammen kan de lage nær og nydelig musikk med alle sensorer på eller bygge opp til den forløsende stormen. Joakim Rainers trio er et nytt og friskt tilskudd til denne stolte tradisjonen som går helt tilbake til jazzens opphav.

Joakim Rainer er oppvokst i Bodø og traff sine medmusikanter på NTNU i Trondheim. Med nylig avsluttede jazz- og komposisjonsstudier der, en inspirerende adresse i Berlin og med fersk debutplate er det en energirik trio som skal overbevise Nord-Norge at jazz er gøy med turné i høst! Som de gjorde når bandet vant Jazzintros gjeve pris «Årets unge jazzmusikere” i 2022! Juryen, som består av kjente norske jazzmusikere, berømmet bandets spennende harmoni og rytmikk. Også overskuddet og lekenheten i samspillet, og dialogen imellom musikerne ble trukket fram i begrunnelsen.

Du trenger ingen forkunnskap for å nyte denne musikken, her er det bare å være tilstede og åpne opp. Åpen til det spontane og lekne, det melodiske og rytmiske, til det nakne og pompøse! Joakim Rainers trio gir deg energifull jazz med dype røtter.

Joakim Rainer Petersen – piano, Alexander Riris – kontrabass, Rino Sivathas – trommer, Eivind Steinholm – lyd 

Konserten presenteres i samarbeid med JazzIntro og Østnorsk jazzsenter

Hør den energirike musikken her: 
Onsdag 25. oktober – Vadsø
Torsdag 26. okt – Hemnes
Fredag 27. okt – Vega
Lørdag 28. okt – Stamsund

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]