Nyheter

Joakim Rainer trio – Bodøs pianowiz på tur!

I slutten av oktober har du en unik mulighet til å høre unge, lokale talenter på vei opp – dette er kjempespennende musikk!

I en pianotrio bor nærmest alle muligheter og derfor er de så engasjerende å lytte til. Den klassiske jazzoppstillingen er med kontrabass og trommer, og rollene er lett omskiftelig. Rytmeseksjon kan i dette lille formatet kan være bærende melodisk, og pianoet kan gjøre seg smalt – drive, jage og groove. Sammen kan de lage nær og nydelig musikk med alle sensorer på eller bygge opp til den forløsende stormen. Joakim Rainers trio er et nytt og friskt tilskudd til denne stolte tradisjonen som går helt tilbake til jazzens opphav.

Joakim Rainer er oppvokst i Bodø og traff sine medmusikanter på NTNU i Trondheim. Med nylig avsluttede jazz- og komposisjonsstudier der, en inspirerende adresse i Berlin og med fersk debutplate er det en energirik trio som skal overbevise Nord-Norge at jazz er gøy med turné i høst! Som de gjorde når bandet vant Jazzintros gjeve pris «Årets unge jazzmusikere” i 2022! Juryen, som består av kjente norske jazzmusikere, berømmet bandets spennende harmoni og rytmikk. Også overskuddet og lekenheten i samspillet, og dialogen imellom musikerne ble trukket fram i begrunnelsen.

Du trenger ingen forkunnskap for å nyte denne musikken, her er det bare å være tilstede og åpne opp. Åpen til det spontane og lekne, det melodiske og rytmiske, til det nakne og pompøse! Joakim Rainers trio gir deg energifull jazz med dype røtter.

Joakim Rainer Petersen – piano, Alexander Riris – kontrabass, Rino Sivathas – trommer, Eivind Steinholm – lyd 

Konserten presenteres i samarbeid med JazzIntro og Østnorsk jazzsenter

Hør den energirike musikken her: 
Onsdag 25. oktober – Vadsø
Torsdag 26. okt – Hemnes
Fredag 27. okt – Vega
Lørdag 28. okt – Stamsund

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.