Nyheter

Tildelinger tredje kvartal 2023

Foto: Anders Valde

Høsten er i anmarsj og programrådet har nylig avholdt sitt rådsmøte for tredje kvartal av 2023 i Nordnorsk Jazzsenter. Nok en gang ble det gjennomgått en stor bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til ulike prosjekter.
Heller ikke denne gangen fikk alle søkere tildeling; til dere som ikke fikk vil vi oppfordre til å stå på og søke igjen!

Det er med stor glede vi dette kvartal kan fordele kr 109.000,- til ulike turnéer, prosjekter og innspillinger i Nord-Norge. Neste og siste søknadsfrist for 2023 er 1. desember!
Våre tilskuddsordninger gjelder profesjonelle musikere som driver turnévirksomhet i landsdelen, arrangører som setter i gang nye spennende prosjekter og støtte til musikkinnspillinger med profesjonelle jazzmusikere.

Tildelingslisten for september inneholder som sist både noen kjente og et par nye navn.

Den som får tilskudd til innspilling denne runden er saksofonisten Ola Asdahl Rokkones.
Turnéstøtte sendes ut til Bárður Reinert Poulsen med «Flukten» som tar turen Nordover, Yeisy Rojas Rodriguez som gjør 3 konserter i Bodø og Tromsø, Tore Johansen med turnéen Natt, Stille som besøker Oslo, Mo i Rana, Bodø og Harstad og til Ole Thomas Gjærum som skal på tur med et nytt kvensk prosjekt i september 2024.

Foto:Marius Fiskum

Prosjektstøtten denne gangen går til Vesterålen Kultursamarbeid som skal gjennomføre et prosjekt der samspill og improvisasjon for nybegynnere står i fokus. Smeltedigelen satser på å utvikle nye unge arrangører med Smeltedigelen UNG og støttes med midler til det.

Vi gleder oss til å høre mer fra disse spennende prosjektene!

NNJS har som hovedformål å stimulere til økt virksomhet og formidling av jazz og beslektede musikkformer, drive arrangørutvikling, styrke regionens nettverk av spillesteder og drive pedagogisk virksomhet. En viktig del av virksomheten er tildeling av turné- og prosjektmidler fire ganger i året.

Innkomne søknader blir behandlet av Nordnorsk Jazzsenters Programråd fire ganger i året. Neste søknadsfrist er 1. desember.

Les mer om tilskuddsordningene våre her.

Tildelinger for 3. halvår 2023:

Vesterålen Kultursamarbeid Samspill og improvisasjon for nybegynnere 5000
Bárður Reinert Poulsen Turnéstøtte for Flukten 5000
Smeltedigelen E.Kulseng Prosjektstøtte til smeltedigelen UNG 10.000
Yeisy Rojas Rodriguez Turne i Nord-Norge 9.000
Ola Asdahl Rokkones Innspilling i Kysten studio 10.000
Norsia Storband Storbandsamling februar 2024 30.000
Tore Johansen Natt stille turné i Nord-Norge 20.000
Ole Thomas Gjærum Turné September 2024 20.000

 

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]