Nyheter

Snart Festspill!

Alle kan finne noe de vil elske i programmet til Festspillene i Nord-Norge. I tillegg til fantastiske artister som Ane Brun, Stein Torleif Bjella og Thomas Dybdahl, finner man alt fra store orkesterverk til samtidsdans, unge talenter, filmpremiere, Ungdommens festspill og mye mye mer.

Og jazz selvfølgelig, i alle farger! Nydelige konserter venter publikum fra blant andre Kåre Kolve Fusion Quintet, Fieh og Arvvas. Her løfter vi fram fire konserter som vi har vært med på å lage, og som vi syns er skikkelig fine. Vi kan tilogmed invitere dere til to gratiskonserter! En for barn og en som blir vår 25 års jubileumspremiere!

Vi tar dem i rekkefølge, det blir konsert for barnefamilier først:

Matka
Matka er et kvensk ord og betyr reise. Det er et ord med stor betydning i deres kultur. Dette er en sangfortelling for barn om en kvensk families dramatiske reise gjennom tre årstider på Nordkalotten. Her får du høre nyskrevne sanger inspirert av kvenske sagn og dikt, passer fra 5 år.
Onsdag 28. juni kl. 15:00 – gratis! – Sentralen 

Susanne Lundeng
Sammen med den fantasirike Nils-Olav Johansen er Susanne Lundengs folkemusikkunivers på sitt ypperste! Felespill og sang som gjør deg både melankolsk og stormfull.
Onsdag 28. juni kl. 21:00 – 300,- Nordic Pub

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal
Vi kan love deg et varig inntrykk etter disse umiddelbare låtene, laget av to med ild i hjertet! Premiere i kveld med full bandbesetning, det blir vakkert og gripende når jazz møter pop i indieland. Vi feirer også 25 årsjubileet vårt denne kvelden, kom og ta en skål med oss!
Torsdag 29. juni kl. 19:30 – gratis! – Quality Hotel Harstad

Sigrid Brennhaug med band
Hun er kjent for sin tilstedeværelse og store formidlingsevne. Brennhaugs nye plate «Daga æ vil huske» med egenskrevet og elegant popjazz har nå også tatt kritikerne med storm.
Torsdag 29. juni kl. 21:00 – 300,- Nordic Pub

Vi jubilerer! I 25 år har Nordnorsk Jazzsenter sendt musikere på turné rundt om i hele Nord-Norge for å dele gleden med jazz og beslektet musikk med publikum. Sammen med lokale arrangører og jazzklubber er det blitt konserter for store og små i alt fra naust og bedehus, til stadig flere flotte konsertsaler og kulturhus. Vi har drevet rekruttering og opplæring, holdt seminarer og ikke minst inspirert flere generasjoner av både utøvere og musikknytere. Vi ser frem til 25 nye år med inspirerende musikere, arrangører og publikummere!

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]