Nyheter

Svensk jazz på sitt beste!

Om ikke lenge skal jazzvokalisten Amanda Ginsburg turnere Nordnorge med hele seks konserter! Kanskje lander den herlige kvartetten i nærheten av deg?

Bruker du Spotify eller andre strømmetjenester, har du en fin tid foran deg med å bli kjent med Amanda og hennes verden. Musikken er hennes egen, men landskapet er kjent: dette er klassisk jazz med moderne snert.

Hør bare her på Spotify:

eller se denne!

Svensk jazz har kapret norske hjerter i mer enn 50 år, og særlig er det vokalistene vi faller for. Den svenske vokalisten og komponisten Amanda Ginsburg har på få år tatt publikum med storm, og var en av de virkelig store konsertopplevelsene under fjorårets Hemnesjazz.

I hjemlandet er hun en skatt som både synger på «Skansen» og små jazzklubber. Ginsburg vant den svenske Spellemann, Grammisprisen, for både sitt debutalbum «Jag har funderat på en sak» i 2018, og for oppfølgeren «I det lilla händer det mesta» i 2020. Musikken hennes ligger godt forankret i svensk jazztradisjon, og fortsetter i fotsporene som Monica Zetterlund trådte opp på 60-tallet og som eksempelvis Lisa Ekdahl og Bo Kaspers Orkester fornyet interessen for på 90-tallet, der jazz, folkemusikk, vise og pop-elementer elegant smeltes sammen. Amanda Ginsburg tar med musikken til vår tid med fine og underfundige tekster.

På sin turné i Nord-Norge reiser hun med sin kvartett bestående av et fantastisk knippe svenske jazzmusikere og vi kan love dere en høytidsstund med musikk som vil leve lenge i hjertet. I bandet er Amanda Ginsburg – vokal, Filip Ekestubbe – piano, Anders Fjelsted – kontrabass, Snorre Kirk – trommer

Amanda Ginsburg spiller (alle lenker er Facebook):
Tirsdag 14. mars kl. 20:00 – Kooperativet Kulturscene, Vadsø Jazzklubb
Onsdag 15. mars kl. 20:00 – Arktisk kultursenter, Hammerfest
Torsdag 16. mars kl. 20:00 – Storgata Camping, Tromsø Jazzklubb
Fredag 17. mars kl. 21:00 – Sinus, Bodø, Ad Lib Jazzklubb
Lørdag 18. mars kl. 19:00 – Bakeribyggfestivalen, Mo i Rana, 4/4 Forum for Takt og Tone
Søndag 19. mars kl. 20:00 – Jernvaren, Hemnesberget, Hemnesjazz

Turnéen er produsert av Nordnorsk Jazzsenter

Fra forsiden

Nyheter

Chris Potter Circuits Trio – en gave til alle!

I Nordnorsk jazzsenters jubileumsår ønsket vi å by på noe storslagent og helt spesielt. Vi satset høyt og fikk realisert vår drøm - dette bandet! Nå er det bare å gjøre seg klar til festen; Chris Potter Circuits featuring James Francies and Eric Harland, er en sydende gryte med det beste av moderne, amerikansk jazz!