Nyheter

Levende musikkhistorie for barn i alle aldre

Jazzmusikeren Tore Johansen fra Bodø skal mellom 21. og 26. februar ut på turné i Nordnorge med sanger fra Astrid Lindgrens univers.

Turneen som starter opp til uka er lagt opp som en rekke familiekonserter, noe som er en sjelden mulighet hvor barn i alle aldre på kveldstid får oppleve konserter der de voksne hører kunsten sin. Det de får høre er Astrid Lindgrens karaktersterke verden tonesatt av Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin også!

På denne konserten ligger alt til rette for et generasjonsmøte i fire ledd, de som har vokst opp med bøkene, med opplesning og med filmene, og for de som kanskje ikke enda har noen historie med det skrevne materialet. For det gjør jo ingenting, sangene er fortellende små historier med mye personlighet, varme og karakter. Framført av et fantastisk band blir dette mer enn nostalgi, til eksempel relanserer de «Jeg gjør sånn at blomstene blomstrer» som kandidat til en av verdens fineste sanger!

Tittelen på Tore Johansen plate «Nå, lille humle» er åpningsordene i den sangen som han liker best: God natt-sangen «Alle skal sove» fra Bakkebygrenda. Tore har spilt denne nydelige musikken mange ganger med komponisten selv, bassist Georg Riedel. Vi får høre musikken nytolket med mye kjærlighet. I denne tapningen er tekstene gjendiktet av Trond Brænne og framført av en svensk og resten norske jazzmusikere fra øverste hylle, med vokalist Ine Hoem i spissen. Vi er stolte av å ønske velkommen til en jazzkonsert av høy kvalitet som virkelig passer for alle aldre!

Medvirkende: Ine Hoem – vokal, Tore Johansen – trompet, Mattias Ståhl – vibrafon, Andreas Amundsen – kontrabass og Erik Nylander – trommer

Turnéen er med i JåzzOngan-programmet og er produsert av Nordnorsk jazzsenter

Lenker (alle til Facebook)
Tirs. 21. feb. Kl. 18:00 Vadsø Jazzklubb / Kooperativet Kulturscene
Ons. 22. feb. Kl. 18:00 Tromsø Jazzklubb / Tromsø Kulturhus
Tors. 23. feb. Kl. 18:00 Meieriet kultursenter, Leknes
Fre. 24. feb. Kl. 18:00 Hemnesjazz / Jernvaren Hemnesberget
Lør 25. feb Kl. 18:00: 4/4 Forum for Takt og Tone / Teaterkafeen på Nordland Teater, Mo i Rana
Søns. 26. feb. Kl. 15:00 og Kl. 20:00: Brønnøy Jazzforum / Forsamlingslokalet Brønnøysund

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]