Nyheter

Tildelinger første halvår 2022

Nordnorsk Jazzsenter har tildelt kr 204.000,- i støtte i første halvår av 2022 til ulike prosjekter og turnéer innen jazzfeltet i Nord-Norge. Neste søknadsfrist er 1. september!

Tilskuddsordningene gjelder musikere som driver turnévirksomhet i landsdelen, arrangører som setter i gang nye spennende prosjekter og støtte til musikkinnspillinger. Blant de som fikk prosjekt- og turnéstøtte i årets to første tildelinger er Ann-Iren Hansen til turné og plateinnspilling av ny egenkomponert musikk, Festspillene Helgeland for bestillingsverk av Liv Andrea Hauge til årets festival, og til Sandnessjøen Storband for å arrangere storbandseminar.

NNJS har som hovedformål å stimulere til økt virksomhet og formidling av jazz og beslektede musikkformer, drive arrangørutvikling, styrke regionens nettverk av spillesteder og drive pedagogisk virksomhet. En viktig del av virksomheten er tildeling av turné- og prosjektmidler fire ganger i året.

Innkomne søknader blir behandlet av Nordnorsk Jazzsenters Programråd fire ganger i året. Neste søknadsfrist er 1. september.

Les mer om tilskuddsordningene her.

Tildelinger 1. halvår 2022:

Øystein Blix Jazz Oasen 2022 20.000,-
Sandnessjøen Storband Storbandseminar mars 2022 12.000,-
Hallgeir Pedersen Innspilling Hallgeir Pedersen trio 10.000,-
Steinar Kjeldsen Innspilling Store Studio 10.000,-
Steinar Kjeldsen Turne i Vesterålen 10.000,-
Vegadagan v/ Gaute H Formo Kirkegårdsvandring og storbandseminar 15.000,-
Festspillene Helgeland Bestillingsverk Liv Hauge Ensemble 25.000,-
Pål-Are Bakksjø Innspilling med Fotefar 10.000,-
Sverre Gjørvad Innspilling i studio – nytt album 10.000,-
Erlend Albertsen Basspace Turné i Nord 20.000,-
Steinar Raknes Turné i Nord-Norge 5.000,-
Ervik Storband V/ Skogvoll Årlig show – Arena Nord-Norge 5.000,-
Ann-Iren Hansen Turne Nord-Norge 15.000,-
Ann-Iren Hansen Innspilling Jazzviser i studio 10.000,-
Cecilie Grundt Turne i Nord-Norge 7.000,-
Hallgeir Pedersen Turné i Vest-Finnmark 10.000,-
Benjamin Mørk «Music on Display» 10.000,-

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]