Nyheter

Høstens turnéer fra Nordnorsk Jazzsenter

Sigøynermusikk med Balkan Brasserie og trekkspiller Jovan Pavlovic i spissen, finnmarksgitaristen Hallgeir Pedersen med sin trio og fullt trøkk med jazzrock-supergruppa Red Kite. Spennet er stort i Nordnorsk Jazzsenter sine høstturnéer!

Første turné ut er Balkan Brasserie i slutten av september. Fem blåsere, trommer, trekkspill og vokal er besetningen til dette elleville orkesteret som tar oss på en reise til Balkan og formidler bryllupsmusikk slik du kan høre på sigøynerlandsbygda på Balkan. Gresk magedansmusikk blandet med grønsker rock og serbisk trekkspill er bare noe av det som står på repertoaret når Balkan Brasserie, ledet av serbisk-trønder Jovan Pavlovic, byr inn til fest. I Brønnøysund og Sortland blir det også familiekonsert med denne lekne gjengen!

Turnérute Balkan Brasserie:  22/9 Sortland Jazzfestival  // 23/9 Ad Lib Jazzklubb, Bodø // 24/9 Brønnøy jazzforum 

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardtswingende jazz av internasjonal klasse. Stikkordene er groove, nerve, lekenhet og de selvskrevne blålyriske undertoner. Med egenkomponert materiale i bagasjen og et par utvalgte standards bys det på en unik og underholdende jazzopplevelse på fire klubber i Nordland i november.

Hallgeir Pedersen, også kjent som «Bebopkongen» eller «Fantomet fra Øksfjord» har en fantastisk teknikk, med en tone og «touch» som er unik. Med seg har han kontrabassist Andreas Amundsen fra Senja og trommeslager Erik Nylander, som utgjør et av landets fineste jazz-komp innen beboprelatert jazz.  Trioen har tre kritikerroste album på samvittigheten.

Turnérute Hallgeir Pedersen: 2/11 Brønnøy Jazzforum // 3/11 Sortland Jazzklubb // 4/11 Narvik Jazzklubb // 5/11 Ad Lib Jazzklubb, Bodø 

Det er ikke godt å si om stormene vil være sterkest utenfor eller innenfor veggene når Jazzrock-kvartetten Red Kite tar turen til Nord-Norge i slutten av november. Kvartetten krysser barrierer mellom prog-jazzrock, impro og psykedelisk 70-tallsrock, og er et av de beste og mest omtalte bandene i denne sjangeren i dag. Red Kite består av noen av de fremste jazzmusikere vi har i Norge; gitarist Even Helte Hermansen, bassist Trond Frønes, keyboardist Bernt André Moen og trommeslager Torstein Lofthus. Musikerne er kjent fra band som Shining, Elephant9, Bushman’ s Revenge og Grand General.

Fire utrolige musikere som er i stand til å navigere sammen i en kompleks prog-jazz-arkitektur med vilje til å ta musikalsk risiko i en improviserende jazz og hardrock-verden med full intensitet.   

Turnérute Red Kite: 23/11 Vadsø Jazzklubb // 24/11 Tromsø Jazzklubb // 25/11 Hemnesjazz // 26/11 Ad Lib Jazzklubb, Bodø

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]