Nyheter

Kortreist jazz med OmRizz

Ni kortreiste jazzturneer i nord har fått til sammen en halv million i støtte fra Nordnorsk Jazzsenter. I prosjektet OmRizz skal landsdelens profesjonelle jazzmiljø styrkes etter pandemien. I tillegg settes fokus på bærekraftige turnéer i musikkbransjen. 

– Pandemien er ikke over i kulturlivet. Vi ser fortsatt et stort behov for å å stimulere og støtte utøvende musikere som har vært nødt til å begrense sin virksomhet de siste årene, sier Ulla-Stina Wiland, leder i Nordnorsk Jazzsenter.

Profesjonelle jazzmusikere bosatt i Nord-Norge fikk derfor muligheten til å søke på satsingen «omRIZZ», hvor i alt ni ulike prosjekt blitt tildelt støtte, fra Helgeland i sør til Alta i nord.

– Sentralt i prosjektet er at vi har vektlagt bærekraft, og oppfordret søkerne til å planlegge kortreiste turnéer og oppsøke nye konsertsteder, fortsetter Ulla-Stina Wiland. – Vi gleder oss nå til å oppleve elbil-turné i Troms med Ola Rokkones Trio, turné med trioen Lupe (Martin Högberg, Christo Stangness og Aksel Bakke) som skal reise kun med kollektivtransport i Nordland, mens Philip Richter Trio med base i Mo i Rana satser på å kun reise med Travel Pass Nordland på sin turné til Hemnesberget, Nesna, Lovund, Sandnessjøen og Vega.

Prosjektet favner også både yngre og mer etablerte jazzmusikere fra Nord-Norge. Steinar Kjeldsen Kvartett feirer i år 30-årsjubileum, og setter i forbindelse med jubileet opp turné i Vesterålen og Ofoten sammen med sanger England Brooks.

Saksofonist Sondre Kleven er nyutdannet fra Musikkonservatoriet i Tromsø, og satser på å nå den yngre jazzgarde, med clinics på musikklinjene i Alta, Sortland, Harstad og Bodø.

– Gjennom OmRizz får vi både vist fram et bredt mangfold av jazz fra Nord-Norge, både på jazzklubber og scener som finnes, og også på noen nye arenaer og for et nytt publikum. I tillegg ser vi at nye band og prosjekter vokser fram, og håper dette kan være med å styrke og synliggjøre landsdelens aktive jazzmiljø, avslutter Wiland.

Følgende prosjekter fikk tildelt midler:

  • «Standards» – Hemnesjazz 100 000
  • Steinar Kjeldsen Kvartett + England Brooks og Rune Nielsen; 60 000
  • John Kåre Hansen; 60 000
  • «Lupe» med Martin Högberg m band; 60 000
  • Young Flames; Øystein Blix, 60 000
  • Sondre Kleven; Aurora Concept; 60 000
  • Phillip Richter Trio; 50 000
  • Ola Rokkones Trio; 25 000
  • Schroeters Konsept – Sergej Schroeter; 25.000

Fra forsiden

Nyheter

Festival like om hjørnet!

Bodø Jazz Open er kun et par uker unna og det er et fantastisk program de presenterer i perioden 1-5. februar.