Nyheter

Kortreist jazz med OmRizz

Ni kortreiste jazzturneer i nord har fått til sammen en halv million i støtte fra Nordnorsk Jazzsenter. I prosjektet OmRizz skal landsdelens profesjonelle jazzmiljø styrkes etter pandemien. I tillegg settes fokus på bærekraftige turnéer i musikkbransjen. 

– Pandemien er ikke over i kulturlivet. Vi ser fortsatt et stort behov for å å stimulere og støtte utøvende musikere som har vært nødt til å begrense sin virksomhet de siste årene, sier Ulla-Stina Wiland, leder i Nordnorsk Jazzsenter.

Profesjonelle jazzmusikere bosatt i Nord-Norge fikk derfor muligheten til å søke på satsingen «omRIZZ», hvor i alt ni ulike prosjekt blitt tildelt støtte, fra Helgeland i sør til Alta i nord.

– Sentralt i prosjektet er at vi har vektlagt bærekraft, og oppfordret søkerne til å planlegge kortreiste turnéer og oppsøke nye konsertsteder, fortsetter Ulla-Stina Wiland. – Vi gleder oss nå til å oppleve elbil-turné i Troms med Ola Rokkones Trio, turné med trioen Lupe (Martin Högberg, Christo Stangness og Aksel Bakke) som skal reise kun med kollektivtransport i Nordland, mens Philip Richter Trio med base i Mo i Rana satser på å kun reise med Travel Pass Nordland på sin turné til Hemnesberget, Nesna, Lovund, Sandnessjøen og Vega.

Prosjektet favner også både yngre og mer etablerte jazzmusikere fra Nord-Norge. Steinar Kjeldsen Kvartett feirer i år 30-årsjubileum, og setter i forbindelse med jubileet opp turné i Vesterålen og Ofoten sammen med sanger England Brooks.

Saksofonist Sondre Kleven er nyutdannet fra Musikkonservatoriet i Tromsø, og satser på å nå den yngre jazzgarde, med clinics på musikklinjene i Alta, Sortland, Harstad og Bodø.

– Gjennom OmRizz får vi både vist fram et bredt mangfold av jazz fra Nord-Norge, både på jazzklubber og scener som finnes, og også på noen nye arenaer og for et nytt publikum. I tillegg ser vi at nye band og prosjekter vokser fram, og håper dette kan være med å styrke og synliggjøre landsdelens aktive jazzmiljø, avslutter Wiland.

Følgende prosjekter fikk tildelt midler:

  • «Standards» – Hemnesjazz 100 000
  • Steinar Kjeldsen Kvartett + England Brooks og Rune Nielsen; 60 000
  • John Kåre Hansen; 60 000
  • «Lupe» med Martin Högberg m band; 60 000
  • Young Flames; Øystein Blix, 60 000
  • Sondre Kleven; Aurora Concept; 60 000
  • Phillip Richter Trio; 50 000
  • Ola Rokkones Trio; 25 000
  • Schroeters Konsept – Sergej Schroeter; 25.000

Fra forsiden

Nyheter

Kåre Kolve Fusion Quintet

Solskinn, palmesus, lange kritthvite strender og tropisk varme slår imot oss når Kåre Kolve og flere av Norges desidert beste musikere leverer oss 80-tallsinspirert Jazz-funk-fusion i april. Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer […]

Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen. Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet […]

Konserter