Nyheter

Siril Malmedal Hauge & Jacob Young

Etter to koronautsettelser kan vi endelig presentere Siril Malmedal Hauge & Jacob Young på turné i Nord-Norge!

Duoen består av vokal og gitar, og sammen tolker de ulike komposisjoner i et ærlig og gjennomsiktig format. De slapp sitt debutalbum «Last Things» i 2018, et album med jazzstandarder, popklassikere og egenkomponert materiale, fremført på nedtonet vis av kun Malmedal Hauges vokal og Youngs gitar. Alt fra Jimi Hendrix til Bendik Hofseth. Albumet ble mottatt med flotte fra blant annet Dagbladet, Jazz Journal, All About Jazz m.fl. Det ble tildelt «Sølvprisen» av japanske Jazz Critique Magazine for Best Jazz Vocal Album i 2018, og ble nominert i samme kategori i amerikanske Independent Music Awards 2019. På oppfølgeren Chasing sunsets fra 2020 har har musikerne vært sammen om produksjonen. Et felles prosjekt hvor begge har skrevet ny musikk, synger og bidrar på flere instrumenter hver.

«Ved å kombinere både fra rocken, popmusikken og standardjazzen, har Siril Malmedal Hauge og Jacob Young iallfall klart å få meg mer overbevist om jazzens fortreffelighet og dens mange anvendelsesområder. Last Things er simpelthen en liten juvel, vakker, stemningsfull og ren balsam for sjelen.» – Erik Valebrokk 

Jacob Young er kjent for sitt samarbeid med Karin Krog og flere egne utgivelser og internasjonale turneer. Siril Malmedal Hauge (27) er fra Langevåg ved Ålesund, utdannet ved jazzlinja i Trondheim og har flere plater og prosjekter bak seg, senest det kritikerroste «Uncharted Territory» fra 2019. «En stemme for fremtiden» – Aftenposten

Turnerute i Nord-Norge:

15. mars: Forum for scenekunst, Kjøllefjord
16. mars: Vadsø Jazzklubb
17. mars: Tromsø Jazzklubb
18. mars: Sortland Jazzklubb
19. mars: Ad Lib Jazzklubb (Bodø)
20. mars: Hemnesjazz

Fra forsiden

Nyheter

Høstens turnéer fra Nordnorsk Jazzsenter

Sigøynermusikk med Balkan Brasserie og trekkspiller Jovan Pavlovic i spissen, finnmarksgitaristen Hallgeir Pedersen med sin trio og fullt trøkk med jazzrock-supergruppa Red Kite. Spennet er stort i Nordnorsk Jazzsenter sine høstturnéer!

Nyheter

Tildelinger første halvår 2022

Nordnorsk Jazzsenter har tildelt kr 204.000,- i støtte i første halvår av 2022 til ulike prosjekter og turnéer innen jazzfeltet i Nord-Norge. Neste søknadsfrist er 1. september!

Konserter