Nyheter

Sverre Gjørvad – Time To Illuminate Earth

 

I uke 8 sender vi Sverre Gjørvad kvartett ut på en solid turnérunde, med hele seks konserter mellom 22.-27. februar, fra Kjøllefjord i nord til Brønnøysund i sør.

Kvartettens nyeste album, «Time to illuminate earth», ble sluppet senhøsten 2021 til en rekke fine anmeldelser. Her får du høre et fabelaktig band som forteller musikalske historier fra langt nord i landet. Eller rettere sagt, de forteller historier fra lenger sør i verden, sett nordfra. Som Sverre selv sier det: «Dette er jazz  med geografisk typisitet».

Å fortelle musikalske historier har vært et prosjekt for Sverre Gjørvad helt siden han var med på å etablere bandet Storytellers i 1991. Som andre historiefortellere henter han inspirasjon fra det han leser om, eller fra det han har hørt eller sett. Andres historier blir en del av hans historier, eller er med på å sette en stemning som han gjerne vil formidle videre. Kanskje det ikke er så rart at musikken ofte karakteriseres som filmatisk?

«Gjørvads musikk er åpen, luftig, søkende og bildefremkallende. Den er melodisk og nedpå og den kan være ganske så rocka. Det er åpenbart at Gjørvad har blitt inspirert sikkert både av naturen og folket i nord.»
– Nettavisen 

Sverre Gjørvad kvartett består av erfarne musikere bosatt i landsdelen, og etter å ha jobbet sammen i fire år og gitt ut tre album (det fjerde er bebudet i 2022), har Sverre Gjørvad kvartett utviklet en meget gjenkjennelig klang.

Medvirkende:

Sverre Gjørvad – trommer
Kristian Svalestad Olstad- gitar
Herborg Rundberg – piano
Dag Okstad – bass
Thor-Ivar Lund– Lydtekniker

Turnérute – kjøp billetter her:

22.feb – Kjøllefjord – Forum for scenekunst
23.feb – Vadsø – Vadsø Jazzklubb
24.feb – Alta – KonsertPuls
25.feb – Bodø – Ad Lib Jazzklubb
26.feb – Svolvær – Lofoten Jazzklubb
27.feb – Brønnøysund – Brønnøy Jazzforum

 

 

Turnéen er i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]