Nyheter

Sverre Gjørvad – Time To Illuminate Earth

 

I uke 8 sender vi Sverre Gjørvad kvartett ut på en solid turnérunde, med hele seks konserter mellom 22.-27. februar, fra Kjøllefjord i nord til Brønnøysund i sør.

Kvartettens nyeste album, «Time to illuminate earth», ble sluppet senhøsten 2021 til en rekke fine anmeldelser. Her får du høre et fabelaktig band som forteller musikalske historier fra langt nord i landet. Eller rettere sagt, de forteller historier fra lenger sør i verden, sett nordfra. Som Sverre selv sier det: «Dette er jazz  med geografisk typisitet».

Å fortelle musikalske historier har vært et prosjekt for Sverre Gjørvad helt siden han var med på å etablere bandet Storytellers i 1991. Som andre historiefortellere henter han inspirasjon fra det han leser om, eller fra det han har hørt eller sett. Andres historier blir en del av hans historier, eller er med på å sette en stemning som han gjerne vil formidle videre. Kanskje det ikke er så rart at musikken ofte karakteriseres som filmatisk?

«Gjørvads musikk er åpen, luftig, søkende og bildefremkallende. Den er melodisk og nedpå og den kan være ganske så rocka. Det er åpenbart at Gjørvad har blitt inspirert sikkert både av naturen og folket i nord.»
– Nettavisen 

Sverre Gjørvad kvartett består av erfarne musikere bosatt i landsdelen, og etter å ha jobbet sammen i fire år og gitt ut tre album (det fjerde er bebudet i 2022), har Sverre Gjørvad kvartett utviklet en meget gjenkjennelig klang.

Medvirkende:

Sverre Gjørvad – trommer
Kristian Svalestad Olstad- gitar
Herborg Rundberg – piano
Dag Okstad – bass
Thor-Ivar Lund– Lydtekniker

Turnérute – kjøp billetter her:

22.feb – Kjøllefjord – Forum for scenekunst
23.feb – Vadsø – Vadsø Jazzklubb
24.feb – Alta – KonsertPuls
25.feb – Bodø – Ad Lib Jazzklubb
26.feb – Svolvær – Lofoten Jazzklubb
27.feb – Brønnøysund – Brønnøy Jazzforum

 

 

Turnéen er i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

 

Fra forsiden

Nyheter

Kåre Kolve Fusion Quintet

Solskinn, palmesus, lange kritthvite strender og tropisk varme slår imot oss når Kåre Kolve og flere av Norges desidert beste musikere leverer oss 80-tallsinspirert Jazz-funk-fusion i april. Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer […]

Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen. Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet […]

Konserter