Nyheter

Daniel Herskedal – Voyage

Foto: Knut Åserud

Molde-mannen og jazzmusikeren Daniel Herskedal har etablert seg som en ledende instrumentalist i Norge og internasjonalt. I 2018 gav han ut det strålende og kritikerroste albumet «Voyage», fulgt opp i 2020 av soloprosjektet «Call for Winter». Albumet beskrives som et fantastisk musikalsk reisebrev, noe som han også vant TONOs komponistpris for under årets Spellemannprisutdeling.

Tubaisten og romsdalingen har en unik evne til å skape særegne, sjangerløse og åpne komposisjoner og har en ekstraordinær evne til å presse instrumentet sine grenser til det absolutt ytterste. Nå skal han endelig på turné igjen i Nord-Norge og denne gangen har han med seg strykere fra Ensemble Noor. Vi vil vi få høre Herskedals komposisjoner omskrevet og rearrangert eksklusivt til denne turnéen.

Herskedal har mottatt strålende anmeldelser fra et samlet europeisk anmelderkorps, og har med dette etablert seg som en av Norges store internasjonale jazzstjerner.

Denne produksjonen er i samarbeid med Scene Nord.

Medvirkende:

Daniel Herskedal – tuba/basstrompet
Bergmund Waal Skaslien – bratsj
Eyolf Dale – piano
Helge Andreas Norbakken – perkusjon.
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Kari Rønnekleiv – bratsj
Nikolay Girunyan – cello
David Solheim – lydtekniker

Turnérute:

ONS 3. NOVEMBER KL. 20:00 KOOPERATIVET KULTURSCENE VADSØ

TOR 4. NOVEMBER KL. 19:00 ELVERHØY KULTURSCENE VARANGERBOTN

FRE 5. NOVEMBER KL. 19:00 ARKTISK KULTURSENTERHAMMERFEST

LØR 6. NOVEMBER KL. 20:00 KULTURHUSET TROMSØ

TIR 16. NOVEMBER KL. 20:00 FORSAMLINGSLOKALET BRØNNØYSUND

ONS 17. NOVEMBER KL. 20:00 JERNVAREN HEMNESBERGET

TOR 18. NOVEMBER KL. 20:00 SINUS BODØ

FRE 19.NOVEMBER KL 19:00 ARBEIDEREN KABELVÅG (UTEN ENSEMBLE NOOR)

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]