Nyheter

Jovan Pavlovic Trio feat Ahmad Al Khatib

Endelig kan vi planlegge for en mer normal turnéhøst! Først ut av jazzsenterets høstturnéer er Jovan Pavlovic Trio med Ahmad Al Khatib  – et stjernelag av musikere fra Balkan, Palestina og Norge som byr på musikk fra alle himmelretninger.

Til alle tider har mennesket samlet seg rundt det varmende bålet. Sett inn i flammenes virvlende dans, hørt sprakende gnister i vinden, og pustet inn lukten av brennende treverk. En sanselig opplevelse, på tvers av tid og sted, skulder ved skulder rundt bålet frembringes glemte minner og nye erfaringer.

I Jovan Pavlovic Trio skaper et stjernelag av musikere fra Balkan, Palestina og Norge musikk fra alle himmelretninger, med innslag av folkemusikk, jazz,
og klassisk musikk. Det er groovy og virtuost – lengtende og lyrisk, der trekkspillets drag sammen med pulserende rytmer drar oss inn i en egen verden.
Bonfire er trioens andre utgivelse. Denne gang er også den palestinske musikeren Ahmad Al Khatib med på laget, en virtuos på det arabiske strengeinstrumentet oud. Når et lite virus får verden til å stenge landegrensene, byr Bonfire på musikk som åpner dem opp igjen. Alle de fire musikerne er nestorer på den internasjonale verdensmusikkscenen, og samarbeider på kryss og tvers av kontinenter.

Medvirkende:
Jovan Pavlovic – akkordeon
Ahmad Al Khatib – oud
Gjermund Silset – bass
Helge Norbakken – perkusjon
Thor Ivar Lund – lyd

Turnerute:
Bodø – Ad Lib Jazzklubb, 22.september
Sortland Jazzfestival, 23.september
Tromsø Jazzklubb, 24.september
Lyst heile natta jazzklubb – Senja, 25.september
Hemnes Jazzforum, 26.september

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.