Nyheter

Nordnorsk Jazzensemble LEAGUS «Flora Eallin»


Foto: Martin Losvik

Vi skriver litt nordnorsk musikkhistorie når noen av Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk møtes i premieren for landsdelens aller første store, faste profesjonelle ensemble.

Flora Eallin er grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. Med et helt nytt bestillingsverk av den tromsøbaserte duoen Leagus er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne. Sammen med Nordnorsk Jazzensemble får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker.

Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen, og samler noen av Nord-Norges fremste musikere i et stort, profesjonelt ensemble. Sommerens turné til nordnorske festivalscener er ensemblets aller første prosjekt.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi og oppfølgeren Naimaka, som begge har høstet strålende kritikker. I tillegg til et håndplukket Nordnorsk Jazzensemble, står lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals. Sandnes har i en årrekke samarbeidet med LEAGUS, som har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.

Nordnorsk Jazzensemble:
Frode Larsen, vokal
Elina Waage Mikalsen, vokal
Herborg Rundberg, piano
Kristian S Olstad, gitar
Fred Glesnes, sax
Sondre Kleven, sax
Ola Rokkones, sax
Marianne Halmrast, bass
Arnfinn Bergrabb, trommer
Christer Jørgensen, trommer
Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign
Thor-Ivar Lund, lyddesign

Premiere onsdag 23. juni på Festspillene i Nord-Norge, Harstad.

Turné:
7. august: Hemnes Jazzfestival
9. august: Nordland Musikkfestuke
12. august: Varangerfestivalen
13. august: Tromsø Jazzfestival 
5. november: Riksscenen, Oslo World

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland.
Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Fra forsiden

Nyheter

OmRIZZ

Nye søkbare midler for lokale jazzturnéer i Nord. Søknadsfrist 15. mai.

Konserter