Nyheter

Visejazz og dobbel nordnorsk på turné

Siste uke i oktober har vi to turnéer på veien. I Vadsø og Nordland kan man oppleve dobbelkonsert med Benjamin Mørk + Leagus, samtidig som Jo Skaansars «Fange av mi tid» tar turen til Troms og Finnmark.

Benjamin Mørk/Leagus

Tre av Tromsøs aller mest spennende artistene for tiden møtes i denne turnéen, når Benjamin Mørk på mekanisk piano møter bandet Leagus i en unik dobbelkonsert. Med lysdesign av en av landets beste på det feltet; Torbjørn Thrane Sandnes, er det enda en god grunn til å besøke denne dobbelkonserten!

Benjamin Mørk har skapt en helt unik, minimalistisk pianomusikk kombinert med elektronikk, ved å ta i bruk og forsterke også de mekaniske lydene fra innsiden av instrumentet. Han er opprinnelig fra Senja, var som 26-åring tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge, og har vært turnerende musiker i ti år, blant annet med Mari Boine.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi som høstet strålende kritikker. Deres andre utgivelse Naimaka har utvidet besetning og viser en større og mer komponert side av bandet. Bandet har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.

Medvirkende:
Benjamin Mørk – mekanisk piano
Herborg Rundberg vokal/piano, Kristian S Olstad – gitarer, Wetle Holte – trommer, Christer Jørgensen – trommer
Torbjørn Thrane Sandnes – lysdesign

Turnérute:
27.okt:  Vadsø jazzklubb
28.okt:  Bodø – Ad Lib Jazzklubb
29.okt:  Brønnøysund – Brønnøy jazzforum
30.okt:  Mo i Rana – Smeltedigelen musikkfestival

 

Jo Skaansar – Fange av mi tid

Denne turnéen gikk som mange andre med i dragsuget av korona i mars, så vi er ekstra glad for å få dette bandet ut på tur i høst. «Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Jo Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist. Plata er resultatet av et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre forfatteren Edvard Hoem, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise. For øvrig er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme. Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert.

Medvirkende: Ine Hoem – vokal, Jo Skaansar – bass, Eyolf Dale – piano, Jakop Janssønn – trommer.

Turnérute:
28.okt:  Tromsø Jazzklubb
29.okt:  Kjøllefjord – Forum for scenekunst
30.okt:  Vadsø Jazzklubb

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]