Nyheter

Erlend Apneseth åpner turnéhøsten

Etter en vår preget av avlysninger og usikkerhet, er vi utrolig glade for å kunne presentere hele fire fulle turnéer fra Nordnorsk Jazzsenter i høst! Først ut er Spellemannprisvinner Erlend Apneseth trio med Frode Haltli, som besøker Hemnesberget, Bodø og Tromsø neste uke.

Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest nyskapende band om dagen, og forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på sin helt egen måte. Hvis du trodde du visste hvordan hardingfele låter, kan du fort bli overrasket av dette bandets utrolig vakre og spennende lydbilde hvor tradisjonsmusikk møter nåtiden. På fjorårets plate ”Salika, Molika” (sjekk ut musikken i denne videoen) er trioen utvidet med trekkspiller Frode Haltli, som også blir med på turnéen i nord. Plata vant årets Spellemannpris i Åpen klasse, og er også nominert til høythengende Nordic Music Prize!

Bandet har høstet lovord, priser og nominasjoner for alle sine tre albumutgivelser på det renommerte plateselskapet Hubro, og har gjennom turnéer i store deler av Norge og Europa de siste fem årene begeistret både nye og tilbakevendende konsertgjengere.

Medvirkende:
Erlend Apneseth – hardingfele
Frode Haltli – trekkspill
Stephan Meidel – gitar
Øyvind Hegg-Lunde – trommer

Turnérute:
15.sept: Hemnesberget – Hemnes Jazzforum – billetter HER
16.sept: Bodø – Ad Lib Jazzklubb – billetter HER
17.sept: Bodø vgs – clinic
18.sept Tromsø Jazzklubb – billetter HER

 

De neste turnéene fra jazzsenteret ruller ut på veiene fra Brønnøysund i sør til Kjøllefjord i nord i oktober og november:

Benjamin Mørk/Leagus

Tre av Tromsøs aller mest spennende artistene for tiden møtes i denne turnéen, når vi presenterer dobbeltkonserter med Benjamin Mørk og bandet Leagus, begge i samspill med lyskunstner Torbjørn Thrane Sandnes.

Benjamin Mørk har skapt en helt unik, minimalistisk pianomusikk kombinert med elektronikk, ved å ta i bruk og forsterke også de mekaniske lydene fra innsiden av instrumentet. Han fra Senja var som 26-åring tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge, og har vært turnerende musiker i ti år, blant annet med Mari Boine.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi som høstet strålende kritikker. Deres andre utgivelse Naimaka har utvidet besetning og viser en større og mer komponert side av bandet.

Bandet har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter. Lysdesign på denne turnéen er ved lysmagiker Torbjørn Thrane Sandnes – enda en god grunn til å besøke denne dobbelkonserten!

Turnérute: 27.okt:  Vadsø jazzklubb, 28.okt:  Bodø – Ad Lib Jazzklubb, 29.okt:  Brønnøysund – Brønnøy jazzforum, 30.okt:  Mo i Rana – Smeltedigelen musikkfestival

 

Jo Skaansar – Fange av mi tid

Denne turnéen gikk som mange andre med i dragsuget av korona i mars, så vi er ekstra glad for å få dette bandet ut på tur i høst. «Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Jo Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist. Plata er resultatet av et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre forfatteren Edvard Hoem, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise. For øvrig er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme. Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert.

Turnérute: 28.okt:  Tromsø Jazzklubb, 29.okt:  Kjøllefjord – Forum for scenekunst, 30.okt:  Vadsø Jazzklubb

 

Andrea Rydin

Andrea Rydin har for lengst begeistret et internasjonalt publikum med sin klokkeklare stemme, historiefortellende låter og en tilstedeværelse av de sjeldne i møte med publikum. I november tar hun turen til Nord-Norge med sine beste låter og et knippe utmerkede medmusikere. Andrea Rydin har spilt både solo og med band på alt fra jazzfestivaler i Norge til låtskrivercamper i Nashville og klubber i Tyskland. Publikum i nord vil fortsatt huske konserten hun gjorde på Varangerfestivalen i 2018. Det siste året har Andrea Rydin jobbet med nye låter i samarbeid med produsent og pianist Øystein Skar (Highasakite, Löv).

Turnérute: 16.nov: Bodø – Ad Lib jazzklubb, 17.nov:  Brønnøysund- Brønnøy jazzforum, 18.nov:  Mo i Rana – 4/4 Forum for takt og tone, 19.nov:  Tromsø Jazzklubb, 20.nov:  Vadsø Jazzklubb – Kooperativet

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Premiere: Vippepunktet

Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest nyskapende band om dagen, og forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på sin helt egen måte. Hvis du trodde du visste hvordan hardingfele låter, kan du fort bli overrasket av dette bandets utrolig vakre og spennende lydbilde hvor tradisjonsmusikk […]

Nyheter

Nordnorsk Jazzensemble – Vippepunktet

Endelig blir det premiere på "Vippepunktet"! Det er en stor glede å kunne presentere Nordnorsk Jazzensemble med Jakop Janssønn og Moddi. Verket "Vippepunktet" ble skrevet til ensemblets aller første prosjekt, men ble rammet av nedstengning i januar 2021. Nesten nøyaktig et år senere er det endelig klart for turné i landsdelen!