Nyheter

BLUSS-prosjektene er klare

Over 30 søknader kom inn til prosjektet BLUSS. Gjennom sommeren og høsten skal fem helt nye musikalske samarbeid oppstå, med musikere og artister fra hele Nordland i samspill med MiN-ensemblet.

BLUSS er et helt nytt prosjekt rettet mot det profesjonelle musikkmiljøet i Nordland, hvor artister og musikere fra Nordland ble invitert til å sende inn forslag på komponering og innspilling av helt ny musikk. Prosjektet er et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio i Bodø, Musikk i Nordland og RYK.

Store deler av det profesjonelle musikkmiljøet ligger nå «med bluss på lampa» som følge av koronasituasjonen, og det er nå viktig å stimulere til økt aktivitet og arbeid for dette feltet. Mens vi venter på at kulturlivet gradvis åpnes igjen, har mange artister og utøvere ekstra tid og anledning til å komponere, tenke ut nye prosjekter og finne nye måter å fremme musikken sin på. 32 søknader kom inn til prosjektet, og nå er deltakerne klare:

Christo Stangness (jazz/folkemusikk)
Cold Mailman+Solmund Nystabakk (pop/filmmusikk)
Erling Ramskjell (alternativ/rock)
Pål-Are Bakksjø (vise)
Tonje Unstad+RSP (vise/rap)

Det kom inn søknader fra alle sjangre og flere nyskapende prosjekter på tvers av etablerte konstellasjoner. Her er det flere helt nye prosjekter i støpeskjeen, og det blir veldig spennende å se hvilke resultater som skapes. Alle prosjektene involverer musikere fra Musikk i Nordland, men ellers er det helt ulike sammensetninger av band og musikalske sjangre.

Hvert prosjekt får tildelt studiotid i Store Studio i Bodø for å jobbe frem og dokumentere prosjektene. Hvert prosjekt skreddersys, enten for innspilling, strømmekonsert eller andre måter for å presenteres for publikum i løpet av høsten.  Vi håper dette prosjektet skal bidra til utforsking av nye musikalske veier og lage nye konstellasjoner som kan utvide nettverket for musikere i Nordland.

Om prosjektene:

Christo Stangness – Netlas (jazz/folkemusikk)
Christo Stangness er bassist, opprinnelig fra Harstad og bor nå i Bodø. Han er med i Bodø Rhythm Group og frilanser i hele landsdelen. Med elementer fra folketoner og tekster fra Salten skapes et musikalsk uttrykk i et landskap som grenser mellom nordisk jazz og folkemusikk, men som først og fremst formilder et musikalsk landskap der det både er vektlagt tradisjoner fra regionen og en improviserende lekenhet. Medvirkende er Thale Krogtoft – vokal, Christo Stangness – kontrabass, Aleksander Kostopoulos – trommer, Bjørn Andor Drage – tangenter og Martin Högberg – gitar

Cold Mailman + Solmund Nystabakk – Constant Melancholy (pop/filmmusikk)
Bodøbandet Cold Mailman (Ivar og Martin Bowitz) skal i samarbeid med lutenist/gitarist/arrangør Solmund Nystabakk komponere et stykke musikk som drar linjer fra John Dowland via Philip Glass og frem til James Blake, tre komponister hvis fellesnevner er den konstante tilstedeværelsen av melankoli. Med seg på laget har de fått et knippe renommerte musikere: organist/arrangør Bjørn Andor Drage, vokalist/musiker Kristine Hoff, trommis/perkusjonist Ole-Thomas Kolberg og medlemmer av MiN-ensemblet.

Erling Ramskjell (alternativ/rock)
Erling Ramskjell (Æ, Likholmen m.m.) skal skrive og arrangere en liten sangkrets som består av 3-4 duetter med ulike vokalister fra Nordland. Disse skal spilles inn i Store Studio sammen med musikere fra MiN og noen rytmiske musikere.

Pål-Are Bakksjø (vise)
Pål-Are Bakksjø er bosatt i Bodø. Han slapp sitt første soloalbum i 2017. I Bluss skal han gjøre studioinnspilling av ny tekst og musikk, med mål om tre nykomponerte / ferdig innspilte låter for vokal, band og strykekvartett fra Musikk i Nordland. Øvrige medvirkende er Jørn Øien, tangenter, Terje Nohr, gitarer, Petter Unstad, bass, Arnfinn Bergrabb, trommer og produsent Are Simonsen.

Tonje Unstad+RSP (Vise/rap)
Tonje Unstad er en nordnorsk visesanger og låtskriver, nå bosatt i Lofoten. Hun har fem plateutgivelser bak seg med egne sanger, og har vunnet to Spellemannpriser. Patrick Bottolfsen (RSP) er en rapper fra Harstad som i en årrekke har vært en svært produktiv leverandør av sanglyrikk innenfor norsk hiphop. Tonje og Patrick kommer fra ulike musikalske sjangre og miljøer, men møtes i interessen for tekst og tekstformidling. De skal se hva som skjer når de blander uttrykk og skaper noe nytt i samarbeid med MiN-ensemblet.

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Premiere: Vippepunktet

BLUSS er et helt nytt prosjekt rettet mot det profesjonelle musikkmiljøet i Nordland, hvor artister og musikere fra Nordland ble invitert til å sende inn forslag på komponering og innspilling av helt ny musikk. Prosjektet er et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio i Bodø, Musikk i Nordland og RYK. Store deler av det profesjonelle […]

Nyheter

Nordnorsk Jazzensemble – Vippepunktet

Endelig blir det premiere på "Vippepunktet"! Det er en stor glede å kunne presentere Nordnorsk Jazzensemble med Jakop Janssønn og Moddi. Verket "Vippepunktet" ble skrevet til ensemblets aller første prosjekt, men ble rammet av nedstengning i januar 2021. Nesten nøyaktig et år senere er det endelig klart for turné i landsdelen!