Nyheter

Blodfersk musikk blir plate

Når Roger Johansen Group nå drar på Nord-Norgeturné, er det med musikk så fersk at den bare er spilt en gang før. Men i Stormen i Bodø vil ferskvaren bli plate.

AV
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

– Vi bare måtte benytte anledningen når konserten i Bodø måtte flyttes til Lille sal. Et fantastisk rom med en helt utrolig akustikk, sier bandlederen som gleder seg stort til turneen.

Jazztrommeslageren har spilt med de fleste i mer enn 25 år. Og hans musikalske referanser spenner vidt. Fra Willie Nelson og James Taylor, Joni Mitchell og Norah Jones. Han har spilt på plater med alt fra Tungtvann til Nora Brockstedt. – Men jeg er jazznerd på min hals, understreker han.

INSPIRASJON

– Min store inspirasjon i unge år var Jon Eberson Group. Pop-estetikk med vers og refreng, men med jazzen som grunntone. Da jeg startet mitt eget band i 2002, spurte jeg like godt Eberson om han ville være med, og han sa ja. Dessverre er han syk akkurat nå, men vi har funnet en flott erstatter på gitar, sier han.

Erstatteren det er snakk om, er ingen andre enn Hedvig Mollestad Thommassen, som de siste årene har seilt opp som en av landets aller mest spennende og ettertraktede gitarister.

Roger Johansen komponerer musikken og det er en spesialbestilling han har med seg nordover nå.

– Vi tjuvstartet på Festspillene i Nord-Norge i sommer. Musikken ble tatt godt imot der, og vi håper og tror den skal falle i smak også nå, sier han.

TEKSTFORFATTER

Om musikken er blodfersk, har tekstene stått seg en stund. – Jeg skriver låter. Tekstene leverer Emily Dickinson. Hun er fortsatt min tekstforfatter, sier Johansen. Emily Dickinson ble født i 1830 og døde i 1886. Hun skrev rundt 1.800 dikt og var så godt som ukjent i sin samtid. I dag har hun status som en av de viktigste amerikanske poetene.

15 ÅR

Roger Johansen Group har spilt sammen i mer enn 15 år. Tore Brunborg spiller tenorsax. Hedvig Mollestad Thomassen erstatter Jon Eberson på gitar for anledningen. Rob Waring på vibrafon, Jan Olav Renvåg spiller kontrabass, og bandlederen selv trommer. – Vokalist er Marit Sandvik. Hun er ikke sangerinne. Hun er jazzmusiker med stemmen som instrument.

Dette bandet er en interaktivt lyttende gjeng som ikke kan gjenta seg selv, selv om de forsøkte, sier han.

Roger Johansen Group åpner på Tromsø Jazzklubb 18. september, fortsetter til Sortland Jazzfestival dagen etter, er på Mo i Rana den 20. september før det hele avsluttes med konsert og plateinnspilling i Ad Lib Jazzklubb i Bodø 21. september, for anledningen flyttet fra Sinus til Lillesalen i Stormen.

Kjøp billetter her:

Onsdag 18. sept: Tromsø Jazzklubb (Tromsø kulturhus) 
Torsdag 19. sept: Sortland Jazzfestival (Kulturfabrikken)
Fredag 20. sept: Forum for takt og tone, Mo i Rana (Teaterkaféen) 
Lørdag 21. sept: Ad Lib Jazzklubb, Bodø (Stormen Lille sal) 

Turneen arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

 

Fra forsiden

Nyheter

BLUSS-prosjektene er klare

Over 30 søknader kom inn til prosjektet BLUSS. Gjennom sommeren og høsten skal fem helt nye musikalske samarbeid oppstå, med musikere og artister fra hele Nordland i samspill med MiN-ensemblet.