Nyheter

Dermed bass da!

Ellen Andrea Wang trives nordpå. Hun har vært nordover tre ganger på relativt kort tid. Nå kommer hun igjen, med trioen sin. Og et helt nytt bestillingsverk.

AV 
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

– Jeg gleder med veldig. Vi gleder oss, sier hun. Turneen er et samarbeid mellom Nordnorsk jazzsenter og Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Wang starter høstsesongen både for den ene og den andre arrangøren og Victoria Nasjonal Jazzscene har likegodt bestilt nyskrevet og original musikk for å markere starten. Musikk inspirert av jazzlegenden Charlie Haden. – Solid plassert i jazztradisjonen, sier hun.

LEKEN

Ellen Andrea Wang komponerer, trakterer bassen på en måte som har gjort at Manu Katché har tatt henne med i bandet sitt på verdensturné.  Stemmen hennes sammenliknes med Rickie Lee Jones og Joanna Newsom. – Jeg er en leken musiker som liker å hente elementer fra alle genre og mikse dem sammen til mitt eget uttrykk, sier hun. Wang er også med i gruppen Gurls og ikke uvant med hitlåter. – Men jeg har en sterk forankring i jazzen.

IMPROVISASJON

– Jazzen og improvisasjon gir meg frihet. Konsertene forandrer seg fra kveld til kveld, sier hun. Med seg på turneen har Wang Rob Luft på gitar og Jon Fält på trommer. – Helt fantastiske musikere som jeg er kjempeglad for å ha med meg på turneen. Min musikk har et melodiøst utgangspunkt. Det melodiøse og det lyriske ligger mitt musikalske hjerte nært. Og til dem som lurer på hva jeg snakker om og hvordan vi låter, har jeg bare en ting å si. Kom og hør, ler hun.

Turneen starter i Kjøllefjord mandag 2. september, fortsetter i Vadsø dagen etter og avsluttes i Tromsø onsdag 4. september. – Velkjente spillesteder som blir flott å komme tilbake til. Og Nord-Norge på denne tiden! Mektig og flott. Vi gleder oss veldig og trives godt nordpå, understreker hun.

Mandag 2. september: Forum for Scenekunst, Kjøllefjord
Tirsdag 3. september: Vadsø Jazzklubb
Onsdag 4. september: Tromsø Jazzklubb

 

Fra forsiden

Nyheter

BLUSS-prosjektene er klare

Over 30 søknader kom inn til prosjektet BLUSS. Gjennom sommeren og høsten skal fem helt nye musikalske samarbeid oppstå, med musikere og artister fra hele Nordland i samspill med MiN-ensemblet.