Nyheter

Fant tonen og holder på den

I 2017 fant den norsk/nordiske jazzgruppen Bridges tonen med den kanadiske saxofonisten Seamus Blake. Det låt så bra at Bridges og Blake vil fortsette å holde god tone.

AV
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

Nå tar de samarbeidet med ut på turné i nord. – Jeg tror vi trygt kan si at et møte mellom kontraster har gitt melodiøs og god musikk som resultat. I alle fall tyder responsen på det, sier bandleder Anders Thorén. Han er også initiativtaker til brobyggingsprosjektet. For to år siden kom platen Bridges ut. I februar kom plate to, Continuum. – Det er musikk fra denne platen, pluss litt til, vi tar med oss på den musikalske rundturen i nord, sier Thorén.

KOMBINASJON
– Prosjektet Bridges handler om å kombinere og forene jazz fra det nordiske musikkmiljøet med impulser fra den store verden. Den første plata ga oss anledning til å turnere i Europa. Samspillet fortsatte året etter på større festivaler som i Bilbao og Oslo. Nå fortsetter vi og tar steget videre med den nye plata, sier han. Seamus Blake har spilt med storheter som John Scofield og Antonio Sanchez. Han har vunnet den prestisjetunge Thelonius Monk-prisen.
Med i Bridges har trommeslager og bandleder Anders Thorén med seg høyt profilerte musikere som Espen Berg på piano, Hayden Powell på trompet og Jesper Bodilsen på kontrabass.

BRO
– Som sagt fant vi tonen med Seamus Blake. Da syntes vi nesten det var for dumt å nøye oss med ett samarbeid, ei plate og ferdig med det. Derfor kom en naturlig fortsettelse og jeg ser ikke bort fra at det også blir ei tredje plate med dette prosjektet, sier han. Vår brobygging handler om et møte, fra ulike ståsteder. Om å forene kulturelle, musikalske og ikke minst personlige egenarter og la kontrastene utfylle hverandre.  – Vi har lært oss å spille sammen og merker at vi har fått til noe unikt. Vi spiller melodiøs jazz. Vi lager musikk i spennet mellom det konkrete og det er løsslupne. For det er høyst ulike musikalske personligheter og gemytt som har funnet sammen og trives sammen, sier Anders Thorén.

Turneen arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

Og turnéruten er slik:
7. mai Kjøllefjord
8. mai Vadsø
9. mai Tromsø
10. mai Mo i Rana

Fra forsiden

Nyheter

BLUSS-prosjektene er klare

Over 30 søknader kom inn til prosjektet BLUSS. Gjennom sommeren og høsten skal fem helt nye musikalske samarbeid oppstå, med musikere og artister fra hele Nordland i samspill med MiN-ensemblet.