Nyheter

Utfordrer vinteren

– Jeg trives godt i Norge, men har fortsatt litt problemer med vinteren, sier Shannon Mowday. Og drar på tur nesten så langt nord det er mulig å komme. Vinterstid.

AV
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

Med seg tar den sørafrikanske musikeren og komponisten prosjektet og bandet sitt Qi. Fra Island gitaristen Hilmar Jensson, fra Nederland pianisten Jeroen van Vliet og bak trommene sitter norske Torstein Lofthus.

Selv trakterer Shannon Mowday diverse saksofoner og klarinetter. – Men ingen bass. Det gir oss en musikalsk frihet vi skal vite å benytte oss av, sier hun.

FØRSTE GANG

Både hun og bandet har spilt med en rekke storheter og Mowday har også spilt med sine egne musikere en rekke ganger. – Hver for seg, altså. Det er første gang vi kommer sammen på denne måten og første gang vi drar på turné. Vi ikke bare gleder oss. Jeg er ekstatisk, sier hun.

Og vi er forberedt, selv om det ikke er bare enkelt, når gitaristen bor i Reykjavik og pianisten i Nederland. Men vi har de fått øvd likevel. Selv har hun base i Asker.

PÅ SKOLE

Shannon Mowday kom fra Sør-Afrika til Norge i 2009 for å ta en mastergrad på Musikkhøyskolen. – Utdanning er en enklere måte enn visum som kan være kronglete. Jeg kom ikke på ryggen av noen, men som meg selv på egne bein.

– Jeg trives godt her i landet, og vinteren, vel, jeg har nå begynt å venne med til den etter hvert. Og når vi nå skal nordover, håper jeg å få se nordlyset, selv om jeg vet at det kanskje er litt sent på året. Det er ikke min første tur nordover. Jeg har vært i Hammerfest, Kautokeino og Ala før og er fascinert av lyset og kontrastene, sier hun.

BOKSER

– Jeg hater bokser, svarer Mowday når jeg ber henne karakterisere sin musikk.

Selvsagt tar jeg med meg energien fra Sør-Afrika. Musikerne i bandet har også sine personlige ståsteder og musikalske farger. Og med den besetninger Qi har, gir det oss muligheter i hele det musikalske spennet, fra minimum til maksimum, så å si. Jeg tror det vil merkes, sier hun.

Shannon Mowday Qi starter turneen i Vadsø 3. april. Fortsetter i Tromsø dagen etter. I Bodø spiller de 5. april før den musikalske rundreisen avsluttes på Hemnesberget 6. april.

Les mer om konsertene og kjøp billetter her:

Vadsø 3. april, Kooperativet, Vadsø Jazzklubb
Tromsø 4. april, Verktstedet/Tromsø Jazzklubb
Bodø 5. april, Sinus/Ad Lib Jazzklubb
Hemnesberget 6. april, Jernvaren / Hemnesjazz

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.