Nyheter

– Vi vil overraske

– Ingen konserter er like. Vi vil overraske både oss selv og publikum, sier Jørn Øien i trioen Avantgong.

Av
Av: SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

Trioen Avantgong er turneklar og snart på tur nordover. I 2017 slapp bandet debutalbumet sitt «Avantgong» og høstet lovord for det. Jørn Øien har med seg Jakop Janssønn og Helge Norbakken på laget. Øien på keyboards. De to andre på trommer og perkusjon. – Vi er vel tre sterke musikere med personlig uttrykk som skaper musikk sammen. Musikk som blir til der og da, men med en struktur som utgangspunkt, sier Øien.

WORLD MUSIC
– World Music er på en måte grunnstemningen. Vi henter inspirasjon fra afrikansk, indisk, samisk, fra folkemusikk verden over. Med det som utgangspunkt skaper vi musikk som er skiftende, fra salmer til groove, fra harmoniske strukturer til røffere melodibilder, sier han.
Avantgong sin musikk er karakterisert som et høyhastighetstog av spennende ideer og musikalske forløp.

PÅ PLATE
Turneen som arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter, starter i Kjøllefjord 13. mars. Trioen spiller i Vadsø dagen etter i Bodø 15. mars før rundreisen avsluttes på Hemnesberget 16. mars. Og konsertene i nord, kan det fort bli plate av. – Vi har med oss opptaksutstyr på turen, så får vi se hva det blir til. Det er alltid spennende når vi spiller sammen. Både for oss som står på scenen, og for publikum.
– Som sagt, ingen konserter er like. Det er det som er så fint, sier Jørn Øien.

Fra forsiden

Nyheter

Blodfersk musikk blir plate

Når Roger Johansen Group nå drar på Nord-Norgeturné, er det med musikk så fersk at den bare er spilt en gang før. Men i Stormen i Bodø vil ferskvaren bli plate.

Nyheter

Dermed bass da!

Ellen Andrea Wang trives nordpå. Hun har vært nordover tre ganger på relativt kort tid. Nå kommer hun igjen, med trioen sin. Og et helt nytt bestillingsverk.