Nyheter

– Vi vil overraske

– Ingen konserter er like. Vi vil overraske både oss selv og publikum, sier Jørn Øien i trioen Avantgong.

Av
Av: SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

Trioen Avantgong er turneklar og snart på tur nordover. I 2017 slapp bandet debutalbumet sitt «Avantgong» og høstet lovord for det. Jørn Øien har med seg Jakop Janssønn og Helge Norbakken på laget. Øien på keyboards. De to andre på trommer og perkusjon. – Vi er vel tre sterke musikere med personlig uttrykk som skaper musikk sammen. Musikk som blir til der og da, men med en struktur som utgangspunkt, sier Øien.

WORLD MUSIC
– World Music er på en måte grunnstemningen. Vi henter inspirasjon fra afrikansk, indisk, samisk, fra folkemusikk verden over. Med det som utgangspunkt skaper vi musikk som er skiftende, fra salmer til groove, fra harmoniske strukturer til røffere melodibilder, sier han.
Avantgong sin musikk er karakterisert som et høyhastighetstog av spennende ideer og musikalske forløp.

PÅ PLATE
Turneen som arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter, starter i Kjøllefjord 13. mars. Trioen spiller i Vadsø dagen etter i Bodø 15. mars før rundreisen avsluttes på Hemnesberget 16. mars. Og konsertene i nord, kan det fort bli plate av. – Vi har med oss opptaksutstyr på turen, så får vi se hva det blir til. Det er alltid spennende når vi spiller sammen. Både for oss som står på scenen, og for publikum.
– Som sagt, ingen konserter er like. Det er det som er så fint, sier Jørn Øien.

Fra forsiden

Nyheter

Tildelinger 3. og 4. kvartal 2019

Nordnorsk Jazzsenter tildelte kr 86.500,- i støtte i 3. kvartal, og kr 62.000,- i 4. kvartal, til ulike prosjekter og turnéer innen jazzfeltet i Nord-Norge.

Nyheter

Språket gir kraft til musikken

Katarina Barruk er en umesamisk artist. Som ikke må forveksles med lulesamisk. Hun skriver og synger på et språk som er på Unescos liste over truede språk. Nå legger hun ut på turné i nord uten frykt for ikke å bli forstått.

Konserter