Nyheter

Ingen vaksine hjelper

I disse influensavaksine-tider advarer Arvid Martinsen: – Mot The Funk Disease er det ingen ting som hjelper.

AV
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

– Og når du først er smittet, er du rammet kronisk. Ingen ting kan gjøre deg frisk. Men det skal du bare være glad for. For denne sykdommen gjør det glad og opprømt livet ut. Bare vent å se. For ikke å snakke om å høre, sier bandlederen, komponisten og trombonisten.
Arvid Martinsens The Funk Disease er klar for turné i nord, den største turné-produksjonen på lenge fra Nordnorsk Jazzsenter. Bandet består av 11 menn og kvinner.

TRANGT OG HETT
– Det blir nok trangt på scenene rundt om. Det er vi vant til. Og ikke minst hett. Fire blåsere, fire på komp, en frontvokalist og to korister, en og en halv time med fullt trøkk. Dette er ikke konserten for stressless-stolen eller sofaen. Vi spiller opp-og-stå-og-dans-musikk så det holder. Og vi har mye å by på, sier Martinsen. Han nøler ikke med å kalle The Funk Disease et stjernelag. – Et drømmeband som jeg er lykkelig og takknemlig over at Nordnorsk Jazzsenter sender ut på veien, sier han.

Med seg har Arvid Martinsen amerikanske Freedom Bremner som vokalist og komponist. Sigrid Pauline Brennhaug korer sammen med Lotte Lise Leknes. Jens Petter Antonsen spiller trompet og flygelhorn, Gary Hoffmann trompet og flygelhorn. Kåre Kolve er med på saksofon og fløyte, Morten Huse keyboard. Gitarist Børge Petersen-Øverleir, Finn Guttormsen spiller bass og Eirik-Andre’ Rydningen trakterer trommene.

FAMILIE
– Vi får nok plass på scenene. Vi er vant til trange kår. Vi trenger ikke stor plass for å høres, sier Arvid Martinsen. The Funk Disease byr på musikk av Martinsen selv og av Freedom Bremner. – Freedom er som familie å regne. Vi har jobbet sammen, her og i USA siden 2014. Han er en scenemann av guds nåde. Han er ikke en musiker og vokalist som det er mulig å overse. Han er min mentor og musikalske bror, sier Martinsen.
The Funk Disease åpner turneen sin i Bodø 24. oktober. Dagen etter spiller gruppen på Sortland, 26. oktober i Svolvær før turneen avsluttes på Mo lørdag 27. oktober.

– I tillegg til egen musikk vil vi også by på låter fra artister vi har et spesielt forhold til, sier han. Som Maceo Parker, Earth Wind & Fire, Quincy Jones, Chuck Brown, George Benson, Al Jarreau og Cee-Lo Green.
– Vel bekomme. Vår meny er hot. Jeg er nokså sikker på at den også er velsmakende, sier Arvid Martinsen.

Onsdag 24. okt Bodø
Torsdag 25. okt Sortland
Fredag 26. okt Svolvær
Lørdag 27. okt Mo i Rana, Smeltedigelen

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.