Nyheter

Nordover med musikalsk nærvær

Helge Lien trio kan se tilbake på ni plater og 20 år på scenen. Nå setter trioen kursen nordover med ny bassist og ditto musikalsk nærvær.

AV AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

 

– Det er en gavepakke å kunne dra på turné nå, sier Helge Lien. – Fordi bandet er inne i en spennende fase. Vi har byttet bassist. Frode Berg har takket av etter 20 år og stor innsats i trioen. Mats Eilertsen har overtatt. Det gir oss en ny start, masse energi og det preger musikken vår.

Det sier seg selv at når du bytter ut en tredel av et band, så vil det prege musikken. Hos oss ganske omfattende. Mats er en veldig nærværende musiker som bidrar med sitt. Sterkt og viktig, sier pianisten Helge Lien. Per Oddvar Johansen trakterer trommene.

SKRUDD SAMMEN

Helge Lien trio åpner sin Nord-Norgeturné på Sortland Jazzfestival 19. september og fortsetter til Vadsø dagen etter. 21. september er det Bodø sin tur før rundreisen avsluttes på Hemnesberget den 22. september

Turneen arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

– Det er en perfekt måte å få skrudd sammen det nye bandet på. Vi er svært spillelystne og spent på å få presentere musikken vår med en fornyet besetning, sier Lien. – Det musikalske nærværet er fundamentet for det vi gjør. Jeg føler vi spiller mer åpent, luftigere på en måte, med mer plass til hver enkelt. Vi spiller melodisk fundert jazz. Vi ønsker å belyse det vakre ved bruk av kontraster og sterke melodier, sier han.

Musikken er også karakterisert slik: Helge Lien trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

NOMINERT

I fjor ble trioens plate Guzu Guzu nominert til Spellemannsprisen. – Det var den siste plata med Frode Berg på bass, sier Lien. Den nye trioen har spilt inn ny musikk på plate. – Det blir to separate utgivelser, «10» og «11» som henger sammen og markerer våre to jubileer. 20 år som band, og vår 10. og også 11. plate, sier Helge Lien.

Trioen spilte på Tromsø Jazzfestival i fjor og var også i Lofoten med den polske fiolinisten Adam Baldych. – Men det er en stund siden trioen har fått reise på en skikkelig turné nordpå. Nord-Norge om høsten. Det kan ikke bli bedre, sier Helge Lien.

 

19. september Sortland, Kulturfabrikken / Sortland Jazzfestival
20. september Vadsø, Koopen / Vadsø Jazzklubb
21. september Bodø, Stormen Sinus / Ad Lib Jazzklubb
22. september Jernvaren, Hemnesberget / Hemnesjazz

Fra forsiden

Nyheter

Sigrid Brennhaug med turné i Nordnorge

AV AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER   – Det er en gavepakke å kunne dra på turné nå, sier Helge Lien. – Fordi bandet er inne i en spennende fase. Vi har byttet bassist. Frode Berg har takket av etter 20 år og stor innsats i trioen. Mats Eilertsen har overtatt. Det gir oss en ny […]

Nyheter

Jovan Pavlovic Trio feat Ahmad Al Khatib

AV AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER   – Det er en gavepakke å kunne dra på turné nå, sier Helge Lien. – Fordi bandet er inne i en spennende fase. Vi har byttet bassist. Frode Berg har takket av etter 20 år og stor innsats i trioen. Mats Eilertsen har overtatt. Det gir oss en ny […]

Konserter