Nyheter

Med Alvin Pang på tur

Endre Lund Eriksen sin populære barnebokfigur Alvin Pang er blitt rastløs. Han vil ut på tur.

AV

TEKST: SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZENTER

Men han drar ikke alene. Med på ferden er skuespilleren Arthur Hakalahti, kjent fra «Skam» og «Kongens nei», komponist og trompetist Tore Johansen, gitarist Hedvig Thomassen, Trond-Viggo Solås på bass og Ole-Jakob Larsen på trommer.
Turen starter i Brønnøysund 14. september. Albin og vennene hans kommer til Bodø dagen etter før turneen avsluttes i Tromsø den 16. Det er JåzzOnger som er målgruppen for turnéen, eller med andre ord er turnéen en del av Nordnorsk Jazzsenter sin satsing på konserter for barn.
– Det blir kjempeartig. Vi synes vi har fått til ei solid forestilling. Arthur Hakalahti spiller de ulike rollene og Thomas Bipin Olsen har laget en regi som binder alt sammen på en god måte. Vi har laget en forestilling på ca. 45 minutter. Det tror vi er akkurat passe langt for å holde oppmerksomheten til barnehagebarn og småskoleelever, sier Johansen. Trompetisten og komponisten fra Bodø har de siste fem årene hatt base i Oslo, og han er førsteamanuensis i jazz ved universitet i Stavanger.

STADIG STØRRE
Alvin Pang er en barnehageunge, en stor barnehageunge. I fire bøker har Bodø-forfatteren Endre Lund Eriksen latt Alvin oppleve, leke og forvente i situasjoner de fleste unger kjenner seg igjen i.
Så ble det lydbok. – Det var da jeg kom inn og lagde tre-fire låter til lydboken. Barnekoret i Bodø domkirke ble involvert. Endre Lund Eriksen skrev mer frittstående tekster i forhold til bøkene, men det var fortsatt Alvin Pang sitt univers det dreide seg om. Og så ble det plate, sier Johansen.

FASCINERT
– Jeg var fascinert av Alvin Pang før jeg selv ble far. Etter at jeg selv har fått barn, er jeg enda mer betatt av dette artige universet, sier han. Det er med utgangspunkt i de fire bøkene om Alvin Pang at forestillingen som nå skal på turné, er bygd.
– Jeg har laget sju låter og ikke tenkt så nøye på å skrive barnemusikk, om den fins. Jeg har bare laget de låtene jeg hadde lyst til å lage. Låter som passet til historien, sier Johansen.
Forestillingen hadde premiere under Festspillene i Nord-Norge i år. Men det er først nå den drar ut på veien.
– Tilbakemeldingene fra premieren tyder på at vi har fått til noe som engasjerer, morer og også er godt å høre på, sier Tore Johansen.

Forestillingen om Alvin Pang kan oppleves på disse stedene:
14. sept. Brønnøysund, Forsamlingslokalet / Brønnøy Jazzforum
15. sept. Bodø, Stormen/ Ad. Lib Jazzklubb
16. sept. Tromsø, Lillescenen Kulturhuset / Tromsø Jazzklubb

Turneen arrangeres av Nordnorsk Jazzsenter i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.