Nyheter

Ba om å få komme nordover

Gurls har hatt det travelt i sommer og fått terningkast seks og høstet lovord overalt der de har spilt.

AV
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

Nå er supertrioen klar for Nord-Norge.

– Vi ba om å få komme. Vi har vært nordpå før, hver for oss. Men for Gurls blir det første gang. Landsdelen er flott å reise i, og flott å få spille på nordnorske klubber, sier Hanna Paulsberg, som startet Gurls. Med seg har hun Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah. – Vi er tre aktive musikere som er travle på hver våre fronter med egne prosjekt og samspill med andre, sier Paulsberg.

FRIMINUTT

– Gurls er på mange måter vårt friminutt, et prosjekt der vi kan ha det litt gøy og ikke være så selvhøytidelig som jazzen kanskje kan oppfattes noen ganger. Vi gjør litt narr av oss selv i tekstene, sier hun.

Hanna Paulsberg synger og spiller saksofon. Hun gir ut plater med sitt eget Hanna Paulsberg Consept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conseption of Jazz. Bassisten Ellen Andrea Wang er ellers kjent fra Pixel, egne prosjekter og samspill med blant andre Manu Katche’ og Marilyn Masur. Også hun synger. Vokalist Rohey Taalah har sitt eget band, Rohey, som turnerte i nord ganske nylig og har høstet stor suksess. Bandet var nominert til Spellemannsprisen.

KRITIKERROST

Gurls debuterte i vår med albumet «Run Boy, Run» som ble kritikerrost. – Musikken er nok en blanding av soul, pop og jazz, sier Hanna Paulsberg. – Vi er glad for den mottakelsen prosjektet Gurls har fått og det blir morsomt å dra på jentetur i hele landsdelen med det. Nord-Norge i september må bare bli bra, sier hun.

Gurls starter sin turné i Kjøllefjord 4, september. Dagen etter spiller de i Bodø og fortsetter til Sortland 6. september, på Leknes den 7., før turneen avsluttes på Hemnesberget 8. september.

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]