Nyheter

Høstens turnéer i nord

Høstens turnéer fra Nordnorsk jazzsenter er snart på veien, med høyaktuelle GURLS som første band ut i starten av september. Høsten byr også på en av de største produksjonene fra NNJS på lenge når The Funk Disease feat. Freedom Bremner med hele elleve musikere lover funk-fest på jazzklubber i Nordland i slutten av oktober.

Mellom disse kan Helge Lien trio oppleves på blant annet Sortland Jazzfestival i september, mens høstens tilbud til JåzzOnger i Nord-Norge er en splitter ny barneforestilling om Endre Lund Eriksens barnebokfigur Alvin Pang, med musikk av Tore Johansen.

 

GURLS

Trioen GURLS er et av landets mest omtalte jazzprosjekter om dagen, med kritikerrost debutalbum og bejublede liveopptredener, og et selvsagt valg til å starte høstens turnéer fra Nordnorsk Jazzsenter!

I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse.

Trioen består av Ellen Andrea Wang, kjent fra Pixel, soloprosjekter og samarbeid med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saksofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.

Bli med og feire debutplata «Run Boy, Run», produsert av gruppa selv og Kåre Vestrheim i Propeller studio. Her kan du meske deg i knirk og omph fra gammelt treverk, påtoner fra myk treblås og en fri, uredd stemme full av nysgjerrighet.

Tirsdag 4. sept  Kjøllefjord
Onsdag 5. sept Bodø
Torsdag 6. sept Sortland
Fredag 7. sept   Leknes
Lørdag 8. sept   Hemnesberget

JåzzOngan presenterer: Alvin Pang

Høstens turné under Jåzzongan-plakaten heter Alvin Pang! Alle JåzzOnger i Brønnøysund, Bodø og Tromsø får muligheten til å oppleve denne splitter nye konsertforestillingen.

Alvin Pang er en sjarmerende barnebokfigur skapt av forfatter Endre Lund Eriksen. Med dette universet i bunn har Tore Johansen laget sanger som danner grunnlaget for denne forestillingen.

I forestillingen møter vi skuespiller Arthur Hakalathi, kjent fra blant annet Skam og Kongens nei, samt et knippe fantastiske musikere.

Skuespiller: Arthur Hakalathi
Trompet: Tore Johansen
Gitar: Hedvig Thomassen
Bass: Trond-Viggo Solås
Trommer: Ole-Jakob Larsen
Regi: Thomas Bipin Olsen

Fredag 14. sept Brønnøysund
Lørdag 15. sept Bodø
Søndag 16. sept Tromsø

Turnéen er et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

Helge Lien Trio

Helge Lien Trio spenner over et bredt spekter av stemninger og uttrykk i løpet av en konsert, samtidig som de holder fast ved sin unike sound. Man får høre sterke komposisjoner, som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mange andre ting henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

Helge Lien – piano
Mats Eilertsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Onsdag 19. sept  Sortland Jazzfestival
Torsdag 20. sept  Vadsø
Fredag 21. sept  Bodø
Lørdag 22. sept  Hemnes

 

The Funk Disease feat. Freedom Bremner

«This is not a concert, this is a party!»

The Funk Disease (TFD) er bandet som viser oss hva som skjer når Norge møter New York City. Arvid Martinsen og hans orkester, som består av hele 11 fremragende musikere, presenterer en samling musikk skrevet av Martinsen og hans amerikanske venn Freedom Bremner. I tillegg byr konserten på TFDs egne versjoner av klassikere fra artister de elsker, som blant annet Maceo Parker, Earth Wind & Fire, Quincy Jones, Chuck Brown, George Benson, Al Jarreau og Cee-Lo Green. Dette kan bli en kveld der ingen sitter, og dansegulvet er fullstappet!

Dette er også den største turneproduksjonen på lenge fra Nordnorsk Jazzsenter.

The Funk Disease feat. Freedom Bremner er:

Arvid Martinsen – bandleder, trombone og komponist
Freedom Bremner – vokal og komponist
Sigrid Pauline Brennhaug – vokal
Lotte Lise Leknes – vokal
Jens Petter Antonsen – trompet og flygelhorn
Gary Hoffman – trompet og flygelhorn
Kåre Kolve – saksofon, fløyte
Morten Huuse – keyboard
Børge Petersen-Øverleir – gitar
Finn Guttormsen – bass
Eirik-Andrè Rydningen – trommer

«It’s all in the mix and it’s infectious. It’s The Funk Disease…..»

Onsdag 24. okt Bodø
Torsdag 25. okt Sortland
Fredag 26. okt   Svolvær
Lørdag 27. okt   Mo i Rana, Smeltedigelen

 

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.