Nyheter

Veldig spilleklar for lang turné

Når Dag Arnesen tar sin trio med seg og begir seg nordover, er det for å dra på langtur.

Av
Av Svein Snefjellå/Nordnorsk Jazzsenter

– Vi skal holde på en uke og spille på seks steder. Det gleder vi oss veldig til. Vi har akkurat gjennomført en lang og god prøve. Vi er spillesugne, sier Dag Arnesen. Han er kalt Bergens egen Bill Evans og er også sammenliknet med Jan Johansson. – Evans er ett av forbildene mine, så jeg har ikke noe imot den sammenlikningen. Men mitt repertoar er nok noe annerledes. Jeg tror ikke alle vil kjenne seg igjen i sammenlikningen med han, sier han.

Med seg har pianisten Ole Marius Sandberg på bass og Ivar Thormodsæter på trommer. – Så vi kommer ikke uforberedt nordover. Sandberg er fra Gildeskål. Thormodsæter har vært distriktsmusiker i Alta. Jeg har vært nordover flere ganger. Men det er første gangen jeg er i Nord-Norge med denne trioen, sier Arnesen.

KRITIKERROST

Med den kritikerroste plata Norwegian Songs ble Dag Arnesen folkekjær og nærmest allemannseie. Albumet solgte i godt over 10.000 eksemplarer. I fjor kom CD-en Pentagon Tapes. Også nå jublet kritikerne. – På turneen spiller vi noe fra den første plata og en del fra den andre. Men vi skal også spille helt nytt stoff, sier Arnesen som jobber med nok en plate i år. – Fortsatt bare på idéstadiet, men vi jobber med saken. Også med finansieringen. Ett eller annet skal vi nok få til, sier han.

– Vi legger vekt på å tilby publikum et variert lydbilde. Det betyr at det vil svinge hardt, bokstavelig talt, med mye energi på en del av låtene, men vi tar det helt ned til rolige ballader i andre låter. Tre musikere kan gjøre mye av seg. Vi håper og tror musikken vil falle i smak, sier han. – Vi har spilt dette repertoaret en del ute nå. Responsen har vært god, sier han.

PÅ TUR

Dag Arnesen har vært en av Norges ledende jazzpianister i flere tiår. Dagens besetning er fem år gammel og har turnert en god del både her i landet og ute.

Turnéen nå som arrangeres i regi av Nordnorsk Jazzsenter, omfatter hele landsdelen. Dag Arnesen Trio starter i Bodø 2. mai, er på Sortland dagen etter og på Leknes 4. mai. Turnéen fortsetter på Mo i Rana 7. mai, så får Tromsø besøk 8. mai før det hele avsluttes i Vadsø den 9. mai.

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Tildelinger første halvår 2019

Nordnorsk Jazzsenter tildelte kr 132.000,- i støtte i 1. kvartal og kr 97.712 i støtte i 2. kvartal til ulike prosjekter og turnéer innen jazzfeltet i Nord-Norge.

Konserter