Nyheter

Første turné i nord

Lørdag før palmesøndag spilte den fremadstormende kvartetten Rohey på Vossajazz. Så snart påsken er over, er bandet klar for sin aller første turné i nord. – Det blir stas, sier bassisten Kristian B. Jacobsen, fra Bodø.

Av
AV SVEIN SNEFJELLÅ/NORDNORSK JAZZSENTER

– Det var fint å få ta med Rohey hjem til Bodø, på Bodø Jazz Open i februar. Det blir flott å reise enda lenger nord, sier han. For nå venter Kjøllefjord 11. april, Vadsø 12. før turneen avsluttes i Mo i Rana 13. april. Turneen arrangeres i regi av Nordnorsk Jazzsenter. – Vi har spilt nordpå før, men dette er første gang Rohey er på turné. Det gleder vi oss veldig til, og vi er klare, sier han.

GOD REISE
Vokalisten Rohey Taalah, pianisten Ivan Blomqvist, trommeslageren Henrik Lødøen og Kristian B. Jacobsen møttes på jazzlinja i Trondheim som har produsert musikere og band i mange år. – Vi har hatt en god reise fra skolen med prosjektet vårt til jobber i Europa og USA. Vi har jobbet jevnt og trutt. Reaksjoner fra publikum tyder på at folk liker det vi gjør, sier Jacobsen. Det begynte med egne versjoner av standardlåter. Så oppdaget trioen at de hadde et komponisttalent i egne rekker, Ivar Blomquist.

BESTE NYKOMMER
Rohey er betegnet som Norges nye neo-soul/jazzhåp. Bandet ble nominert til Spellemannpris som årets nykommer. Det ble ikke noen pris i år. – Det lever vi godt med. Det å bli nominert i den klassen var stas. Et nisjeband som oss i konkurranse med store popacts. Moro, sier bassisten. I fjor kom debutalbumet ”A million Things”. Albumet ble kritikerrost. – Vi likte resultatet godt selv. Men plata er kanskje litt nedpå i forhold til det vi holder på med nå, sa Henrik Lødøen foran bandets konsert på Bodø Jazz Open. Da kom Rohey direkte fra spillejobb i New York.

I dag oppleves bandet som mer energisk, røffere og musikk med trøkk. Rohey er ikke lett å plassere i bås for dem som er opptatt av sånt. – Det er heller ikke så nøye. Det som er viktig for oss, er et publikum merker at vi mener alvor med det vi gjør, sa Lødøen da. – Det var fullt og god stemning på Sinus. Jeg håper det blir like hyggelig i Finnmark og på Mo. Vi skal i hvert fall gjøre vårt, sier Kristian B. Jacobsen som ladet opp med bypåske i Oslo.

Fra forsiden

Nyheter

BLUSS-prosjektene er klare

Over 30 søknader kom inn til prosjektet BLUSS. Gjennom sommeren og høsten skal fem helt nye musikalske samarbeid oppstå, med musikere og artister fra hele Nordland i samspill med MiN-ensemblet.