Nyheter

Høstens turneer er klare!

Både unge og gamle jazzinteresserte i nord får noe å se fram til når Arild Andersen Sekstett, England Brooks med band, Thomas Strønen samt JåzzOngan legger ut på turneer til høsten.

Arild Andersen Sekstett spiller Mingus

12. april 1964 spilte Charles Mingus med band en konsert i Universitetets aula i Oslo. Det skulle vise seg å bli en legendarisk konsert som i ettertid bare refereres til som «Mingus i Aulaen». På oppdrag fra Oslo Jazzfestival satte Arild Andersen i år sammen et musikalsk stjernelag for å markere 50års-jubileet for denne konserten. Den fant sted i den samme aulaen, fylt til randen av et forventningsfullt publikum. Petter Wettre hadde i tillegg til å spille tenorsax, fått i oppgave å arrangere musikken som i hovedsak dreide seg rundt repertoaret som ble spilt av Mingusbandet i 1964. Sammen med Klaus Ellerhusen Holm – altsax, Mathias Eick – trompet, Bugge Wesseltoft – piano, Gard Nilssen – trommer og Arild Andersen – bass leverte de, ifølge Terje Mosens, en konsert man blir nødt til å markere om nye 50 år! Nå ønsker bandet å spille denne konserten hos dere. Det blir selvfølgelig uten Universitetets aula og Munch’s malerier som ramme, men med musikken til Charles Mingus i fokus og med et musikalsk stjernelag man sjelden har sett maken til.

Arild Andersen – bass
Gard Nilssen – trommer
Klaus Holm – altsaksofon/bassklarinett
Eivind Lønning – trompet
Erlend Slettevoll – piano
Petter Wettre – tenorsaksofon

England Brooks

ENGLANBROOKS_Kvadrat

England Brooks, født og oppvokst i Los Angeles, California, gjorde for mer enn 10 år siden Bodø til sitt nye hjemsted. Nord-Norge er betraktelig kaldere og langt mindre enn Los Angeles. Men menneskene i nord er varme om hjertet og har bidratt sterkt til at England Brooks har fått sin musikalske kraft forsterket og løftet til nye høyder i sitt nye hjemland.
Hun har med sin dype, sjelfulle Sarah Vaughan/Nina Simone-aktige stemme, begeistret sine fans om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Overalt hvor hun synger gjør hun dypt inntrykk.
Det er på ordentlig når England Brooks synger fra den store amerikanske sangboken. Det er ikke tillært eller kunstig, det er hennes musikalske oppvekst i jazzens hjemland man hører. Det er sterkt og med en dypt personlig feeling. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra, gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen.
Sammen med et band som har hjerte for musikken ga Brooks ut sin debutplate i fjor. Nå har hun blitt 60 år og er en mer aktiv og levende artist enn noensinne.

England Brooks – vokal
Magne Arnesen – piano
John-Kåre Hansen – gitar
Dag Erik Pedersen – kontrabass
Roger Johansen – trommer

JåzzOngan presenterer: Gjøkungen

JåzzOngan-Gjøkungen_1200x1200

Ut av et magisk egg klekkes det en annerledes fugleunge. Mamma- og Pappafugl syns hun er altfor stor og altfor bråkete. Men hva betyr det egentlig å være bråkete? Hvorfor er hun så annerledes? Gjøkungen forlater redet og legger ut på en spennende og musikalsk oppdagelsesferd. Hun blir venner med den lekne hakkespetten Hakke og den gamle, blinde Blues-Ugla.
Gjøkungen er en historiefortellende konsert med en dagsaktuell og viktig tematikk knyttet til hvordan det er å ikke passe inn. Musikken er skrevet og fremført av sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Med seg har hun jazzbassist Sebastian Haugen- Markussen og sammen tar de publikum med på en reise av lekenhet, rytmer og magi. Konserten er bygget etter idé og manus av Katinka Rydin Berge og Knut Alfsen. Scenografi og dukker er laget av Agnes Schou. Konserten er produsert med hjelp fra Rikskonsertenes Forundringspakke og Seanse, senter for kunstproduksjon. Konserten passer for barn mellom 3 – 5 år.

Andrea Rydin Berge – hangdrum, melodika, baritoneukulele, vokal
Sebastian Haugen-Markussen – kontrabass, gitar, vokal

Thomas Strønen – TIME IS A BLIND GUIDE

ThomasStrønen_FB_kvadrat

Trommeslager og komponist Thomas Strønen har rekruttert et stjernelag til sitt prosjekt ”Time is a blind guide”, en bukett nye komposisjoner fremført av et spennende storensemble med strykere, piano og en særdeles oppegående rytmeseksjon.

Selv sier Strønen om prosjektet: ”Besetningen har en instrumentering som bærer preg av at jeg ønsker flere ensembler i ett. Musikken er melodisk og «tid» er et essensielt begrep også rent kompositorisk, både i form av utfordrende rytmikk, men også i det underliggende, med mye luft i komponeringen. Min musikalske oppvekst har vært mangfoldig, med ECM estetikk så vel som klassisk og elektronisk- og impromusikk; med dette prosjektet prøver jeg å samle mange endetråder.”

Håkon Aase – fiolin
Marthe Lea – saksofon, vokal, perkusjon
Ayumi Tanaka – piano
Ole Morten Vågan – bass
Thomas Strønen – trommer

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.