Nyheter

Bryter nytt land

Når Chili Vanilla og Andreas Ulvo nå inntar Nord-Norge, er det første gang den kritikerroste gruppen er på turné i vår nordligste landsdel. Og med seg har de musikk ingen har hørt før.

AV SVEIN SNEFJELLÅ

– Vi gleder oss voldsomt. Dette blir ikke bare en turné for oss, men også en tur til en eksotisk del av vårt eget land. Fantastisk at vi får komme så langt nord, sier Synne Sanden, vokalist i bandet.

Det består ellers av Steffen Granly på tuba og Aksel Skalstad på trommer. På denne rundreisen er Chili Vanilla forsterket med mesterpianisten Andereas Ulvo på rhodes og synth. Turneen åpner i Vadsø på onsdag. Fortsetter til Kjøllefjord dagen etter, til Hemnes 28. april før den avsluttes i Bodø dagen etter. For fem år siden ga Chili Vanilla ut sin første plate, ”Chili Vanilla”, produsert av Audun Kleive. Etter det har gruppen spilt blant annet på By:larm, på jazzfestivalene i Kongsberg og Molde, i Sverige, Danmark, Sveits, Italia og Kina.

UGLENES HEMMELIGHETER

Nå er Chili Vanilla klart med plate to.

– Det vil si, låtene er skrevet, men ingen ting er spilt inn ennå. Så det blir publikum på denne turneen som blir de første til å høre det vi kommer med nå. Plata vil hete ”Owls and their Secrets”. Så får vi se om hemmelighetene er verd å lytte til. Vi håper det. Vi skal i hvert fall gi vårt, lover Synne Sanden.

Om musikken, sier hun:

– Groove-basert. Vi er en forsterket jazz-pop-rock-groove-trio med låter som har en fast struktur. Men der det også er rom for improvisasjon.

FULLT TRØKK

Besetningen er spesiell. I utgangspunktet vokal, tuba og trommer.

– Spenstig, ja Både tuba og trommer er sterke rytmiske virkemidler som gir oss en masse frihet og ikke minst fullt trøkk. Det forsterkes ytterligere når vi har Andreas Ulvo fra Eple Trio, Shining og Mathias Eick Quintet med på laget. Vi er nokså sikker på at det vil svinge, sier Sanden.

Hun har selv bodd i Tromsø. Chili Vanilla har spilt i Tromsø.

– Men denne turneen blir en helt annen opplevelse for oss. Derfor kribler det ekstra, sier hun.

– Det går veldig i rykk og napp med turnélivet vårt og aktiviteten varierer noe fra år til år. I 2015 turnerte vi ti uker med Rikskonsertene, sier hun.

I forbindelse med konserten i Bodø 29. april inviteres håpefulle unge musikere til et møte med Chili Vanilla.

– En ”masterclass”, om du vil. En workshop under lydprøvene. Også det kan bli veldig spennende. For begge parter, sier Synne Sanden.

Fra forsiden

Nyheter

Vårens turnéer fra NNJS

Nordnorsk Jazzsenter sender ut fire band og en barnekonsert på turné i vår, med til sammen 18 konserter på små og store steder i landsdelen. Programmet spenner vidt, fra den internasjonale saksofonstjernen Seamus Blake til lokale barnekor med sanger fra jazzens gullalder.

Nyheter

Fri fra alle grenser

Prøv ikke å sette Live Foyn Friis i en bås eller innenfor murer. For sangeren og komponisten som nå er klar til å turnere i nord med kvartetten sin, elsker å leke seg mellom grenser.

Konserter