Nyheter

En pose full av snacks

Sigrid Brennhaugs godtepose er fylt til randen. Og hun gleder seg stort til å få by på belgisk/franske godbiter med nordnorsk overtrekk.

TEKST: SVEIN SNEFJELLÅ

– Helt fantastisk og kjempe spennende, sier Sigrid Brennhaug når hun nå legger ut på turné i landsdelen med en helaften med Jaques Brel.

Det begynte med en liten smakebit under Festspillene i Nord-Norge i 2004.

– Jeg ble spurt om jeg kunne gjøre at par-tre Brel-sanger på nordnorsk. I dag er det blitt en hel konsert, 13 sanger, alle oversatt fra fransk til vårt eget mål av Ragnar Olsen. Musikken er fortsatt ”brelsk”. Den vandrer mellom ulike sjangre som vise, pop, jazz og kabaretmusikk, sier hun.

PÅ GYMNASET

Sigrid Brennhaug møtte Jaques Brel for første gang i fransktimene på musikklinja på gymnaset.

– I dag vet jeg ikke om så mange som fortsatt synger Brel, sier hun.

Den belgisk/franske visekunstneren hadde sin storhetstid på 60-tallet og ble en levende legende.

– Jeg er sikker på at han fortsatt faller i smak, sier Brennhaug.

Med seg på en stor Nord-Norge-turné har hun et stjernelag av musikere:

Tor-Petter Aanes, piano, Christo Stangness, bass og Børge Pettersen Øverleir på gitar. Turneen åpner i Bodø 7. mars, fortsetter til Meløy 8., Tromsø 9., Vadsø 10. for den avsluttes i Kjøllefjord 11. mars og arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

EN KLAR STEMME

Sigrid Brennhaugs stemme er velkjent. I dag er basen Hemnesberget, men hun har hatt sin tid sørpå også, ikke minst som vokalist for The Real Thing. Og hun har ikke minst samarbeidet med den store svenske visekunstneren Marie Bergman, sist under Kongsbergjazz i fjor sommer.

– Jeg etablerte meg der sør i en periode. The Real Thing bruker meg fortsatt når de trenger en vokalist. Jeg fikk jobbe med mange flinke folk mens jeg bodde sørpå.

Men det er en tid for alt. Med barn og familie blir prioriteringene noe annerledes.

– Det er uproblematisk å bo på Hemnesberget og holde på med det jeg gjør. Det er godt og viktig å kunne få være artist i denne landsdelen. Men jeg reiser ikke så mye som før. Ikke minst derfor blir det kjempeartig å legge ut på en såpass stor turné fra Meløy i sør til Finnmark i nord. Og med Jaques Brel i bagasjen, sier hun.

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]