Nyheter

Snart klart for den første JåzzOnge-festivalen

Kidsa får sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek.

Stormen Bibliotek
Lørdag 4. februar
Kl 11 – 15
Gratis inngang

Har du lyst til å gå på konsert og høre folk som er skikkelig flinke til å synge og spille? Dra på kunstutstilling med kunst som lager lyd? Lære å danse kul hiphop-dans? Lage ei låt sammen med andre JåzzOnger? Bli med i JåzzOnge-klubben? Tegne og fargelegge? Finne på masse jåss? Da er det bare komme til Stormen Bibliotek og bli med på festen.

 

PROGRAM:

Kl 11.00 – 15.00: Kunstutstillingen Langøra Potetkule Lydhode
Kl 11.00 – 15.00: Kafé
Kl 11.00 – 11.10: Danseforestilling, 2. etg
Kl 11.15 – 12.00: Konsert med Morgonfrosken, 1. etg
Kl 11.15 – 12.00: Låtverksted, 2.etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 12.00 – 12.45: Konsert med Prinsessa som gikk til jordas hjerte, 1. etg (Litteratursalen)
Kl 12.00 – 12.10: Danseforestilling, 2. etg.
Kl 12.15 – 13.00: Konsert med Gjøkungen, 3. etg (Eventyrhula)
Kl 12.15 – 13.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 12.45 – 13.30: Konsert med Morgonfrosken, 1. etg.
Kl 13.00 – 13.45: Dansekurs, 1. etg (Kulturverkstedet). Påmelding 1. etg.
Kl 13.15 – 14.00: Konsert med Gjøkungen, 3. etg (Eventyrhula)
Kl 13.15 – 14.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 14.00 – 14.45: Konsert med Prinsessa som gikk til jordas hjerte, 1. etg (Litteratursalen)
Kl 14.00 – 14.45: Dansekurs, 1. etg (Kulturverkstedet). Påmelding 1. etg.
Kl 14.15 – 15.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.

 

GJØKUNGEN

gjokongen

Ut av et magisk egg klekkes det en annerledes fugleunge. Mamma- og Pappafugl syns hun er altfor stor og altfor bråkete. Men hva betyr det egentlig å være bråkete? Hvorfor er hun så annerledes? Gjøkungen forlater redet og legger ut på en spennende og musikalsk oppdagelsesferd. Hun blir venner med den lekne hakkespetten Hakke og den gamle, blinde Blues-Ugla.

Gjøkungen er en historiefortellende konsert med en dagsaktuell og viktig tematikk knyttet til hvordan det er å ikke passe inn. Musikken er skrevet og fremført av sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Med seg har hun jazzbassist Sebastian Haugen- Markussen og sammen tar de publikum med på en reise av lekenhet, rytmer og magi. Konserten er bygget etter idé og manus av Katinka Rydin Berge og Knut Alfsen. Scenografi og dukker er laget av Agnes Schou. Konserten er produsert med hjelp fra Rikskonsertenes Forundringspakke og Seanse, senter for kunstproduksjon. Konserten passer for barn mellom 3 – 5 år.

PRINSESSEN SOM GIKK TIL JORDAS HJERTE

Prinsessa

«Prinsessen som gikk til jordas hjerte» tar utgangspunkt i Regine Nordmanns eventyr og har mange spennende elementer og stemninger. Prinsessen skal ned i underverdenen, gjennom mørke huler, ild og vann på sin ferd mot jordas hjerte. I stykket møter vi blant annet den syngende prinsessen, en buldrende slagverkkonge, den majestetiske huldredronninga, takknemlige dyr, ei underjordisk gardskjerring i «Stomp»-modus og en skummel dvergkonge.

Sanger Hege Steenhoff Hov og slagverker Simen Vangen formidler sammen eventyret gjennom fortelling, dialog, sang, en utstrakt bruk av en mengde slagverk-og perkusjonsinstrumenter, samt elektronisk bearbeidelse av lyden i et slags folkemusikalsk lydbilde. Musikken beveger seg mellom det tradisjonelle og det nye, og i «det nye« beveger de seg innenfor samtidsmusikk med improvisasjon og elektronisk bearbeidelse av lyd. Manus og musikk er jobbet frem av utøverne i fellesskap. Prinsessen som gikk til Jordas Hjerte er utviklet med støtte fra Lofoten Kulturhus og Fond for Utøvende Kunstnere. Forestillingen passer for barn mellom 6 – 12 år.

MORGONFROSKEN

vasstett

Morgonfrosken synger sanger om store spørsmål og emne som universet, tankene våre, ensomhet og kjærlighet, til nære og konkrete fenomen som vær og vind, fugler og frosker. Musikken er inspirert av norsk folkemusikk og en får høre både vals, halling, rudl og reinlender. Men en kan også høre element fra andre musikktradisjoner og sjangre.
Tekstene er skrevet av Per Olav Kaldestad og hentet fra boka ”Når Morgonfrosken Syng”, musikken er laget av Annlaug Børsheim. I Morgonfrosken har hun med seg den banjospillende klarinettisten Ingemund Askeland og den hardingfelespillende felespilleren Mari Skeie Ljones, selv spiller hun gitar, fele og synger. De har turnert for DKS i Hordaland og spilt en rekke konserter for små og store. Morgonfrosken har gav høsten 2016 ut sin første plate. Konserten passer best for barn over 4 år.

Andre aktiviteter:
Kunstutstilling med Siri Austeen

Langøra potetkule lydhode

– en stunt-utstilling for alle!

Utstillingen inviterer til en liten vandring på jakt etter store og små bevegelser.

Kan lyd komme ut av ord på et ark? Hvor blir det av pusten vår? Hvordan høres en potetkule ut? Utstillingen består av lyd, lys, tegninger, snurrende potet, tekst, telt og et lydkart.

I samarbeid med Bodø Kunstforening.

Lydjakt med Kreativt Gjenbrukssenter
Gå på jakt etter ulike lyder rundt omkring på biblioteket. På et kart finner du en oversikt over hvor lydene befinner seg og så er det bare å sette i gang å lete etter morsomme, rare og fine lyder.

Låtverksted med Kreativt Gjenbrukssenter
Bli med og lage tidenes første JåzzOnge-låt! På verkstedet kan du finne fine, rare, tullete, spesielle, stille og spjongete lyder på rare ting, vanlige ting og kanskje på din egen kropp? Lydene tas opp og spilles inn til en skikkelig JåzzOnge-hit.

Danseforestilling
Double Dice med venner får opp stemningen i 2. etasje med heftig kul hiphop-dans.

Dansekurs
Likte du det du så på danseforestillingen? Da kan du få lære noen kule triks av Jayson Aloria og Alain Sonday i Double Dice.

Fargeleggingsverksted
Fargelegg de fine Jåzzonge-figurene.

Bli med i JåzzOnge-klubben
Registrer deg som JåzzOnge og få eget medlemskort og tatovering.

Dette er et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb.

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.