Nyheter

Liten idé ga stor satsing for de små

– Egentlig begynte Jazzoo som en strøtanke i turnébussen vår. Vi tenkte det måtte være mulig å lage god instrumentalmusikk for de aller minste, gjerne helt ned til ettårsalderen. Så tok det ene det andre. Hipp hurra for det, sier Per ”Rusträsk” Johansson.

TEKST: SVEIN SNEFJELLÅ

Han er saksofonist i det svenske stjernebandet Oddjob som de heter når de spiller for et voksent publikum. Jazzoo er prosjektet med kvalitetsmusikk for de små.
I 2014 vant prosjektet svensk Grammis og den franske Grand Prix du Disque for beste barneplate.
Nå kommer Jazzoo til våre trakter. Fredag 11. november i Svolvær, lørdag 12. til Bodø og søndag 13. på Hemnes til det Nordnorsk Jazzsenter kaller ”JåzzOngan”
– Vår satsing på kvalitet for barn, sier Linda Skipnes Strand i Nordnorsk Jazzsenter.

oddjobjazzoo

FØRST UT
– Jazzoo er den første turneen for oss med ”JåzzOngan”. Vi har lett etter en produksjon som kan innfri kvalitetskravet og har funnet et prosjekt som leverer, som har vunnet en rekke priser. Bandet turnerer ellers i hele Europa, så dette blir bra, sier hun.

– Det var jo en liten utfordring å sette i gang, både med prosjektet, og med å la fantasien spille. Vi allierte oss mede dyrene, og dyrelyder. Så spilte vi inn noen låter. Det ble til en plate, med bilder, og til bok.Da tenkte vi, dette må vi kunne gjøre live. Som sagt, så gjort, sier Per ”Ruskträsk” Johansson.

STOLT
Med seg har han Goran Kajfes på trompet, Peter Fors på bass, Daniel Karlsson, piano, Janne Robertson på trommer og Helene Berg, animasjon.

– Vi er ganske stolte over å ha laget god musikk for barn. Det er ikke alt de yngste får som er preget av kvalitet. Og vi har aldri øvd så mye som nettopp på å gjøre Jazzoo til en god konsert og forestilling.
Vi henvender oss til de aller minste, fra et par år og oppover, med utgangspunkt i lyder barna kjenner fra dyreverden, og som samlet gir musikk. Vi tar barna på alvor.
På kvelden går Jazzoo over til å bli Oddjob. Da forlater vi dyreverden. Og låtene våre blir litt lenger. Da spiller vi rett og slett voksenjazz, sier Per ”Ruskträsk” Johansson.
– Og vi gleder oss til å komme.

oddjob_0

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]