Nyheter

Bugge Wesseltofts Jazzland Community for første gang i Nord-Norge

I år fyller plateselskapet Jazzland Recordings 20 år. Det feires naturligvis med en turné i Lofoten, Vesterålen og Salten. 

Plateselskapet Jazzland Community har 20 år med plateutgivelser som inneholder noe av den beste, mest spennende og nyskapende jazzmusikken fra Norge. Siden suksessen New Conceptions in Jazz i 1996 har Jazzland-labelen til Bugge Wesseltoft har gitt oss strålende plater med blant andre Beady Belle, Wibutee, Live Maria Roggen, Mari Kvien Brunvoll, Audun Kleive, Håkon Kornstad og Ola Kvernberg Trio! Med jevne mellomrom har et utvalg artister fra Jazzland-labelen gjort konserter. Med så mange bra artister på én label har disse konsertene vært store suksesser, men dette har aldri funnet sted i Nord-Norge. Før nå.Denne turnéen er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Lofoten Jazzklubb,Hisnakul, Sortland Jazz- og viseklubb, Hurtigrutens hus, Ad Lib Jazzklubb og Den kulturelle skolesekken i Nordland.

Til Nord-Norge kommer følgende artister:
Bugge Wesseltoft – tangentar, elektronikk, Håkon Kornstad – saksofon, vokal,
Live Maria Roggen – vokal, Eivind Aarset/Oddrun Lilja – gitar, Sanskriti Shresta – tabla

Jazzland Community skal besøke:
10.10: Leknes (kun skolekonsert)
11.10: Svolvær. Lofoten Kulturhus (både clinic og konsert)
12.10: Sortland. Kulturfabrikken. (både clinic og konsert)
13.10: Andenes. Hisnakul
14.10: Stokmarknes. Hurtigrutens Hus.
15.10: Bodø. Stormen Konserthus. Både clinic og konsert.

 

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.