Nyheter

Ad Lib Jazzklubb feirer 40 år

2016 er det store jubileumsåret i Bodø og Ad Lib Jazzklubb er ikke noe unntak. I år feirer klubben hele 40 år og er med det en av Norges eldste jazzklubber i kontinuerlig drift. Dette må naturligvis feires.

– Om man ser på hvor mange kjente norske jazzmusikere som faktisk kommer fra eller bor i Bodø, kan man med rette påstå at Bodø er en av landets absolutt mest spennende og ledende jazzbyer, sier daglig leder Linda Skipnes Strand. Vi finner kjente navn som Jan Gunnar Hoff, Tore Johansen, Lisa Dillan, Roger Arntzen, Atle og Frode Nymo, Finn Sletten, Henning Gravrok, England Brooks, Rune Nergaard og mange flere på denne eksklusive listen som alle markerer seg både på den nasjonale og internasjonale jazzscenen. Ad Lib ønsker derfor å feire jubileet med å presentere jazzmusikk fra og med byens musikere og synliggjøre Bodø som en ledende jazzby, sier Skipnes Strand.

Jubileumskonsert
10. september går selve jubileumskonserten av stabelen. Kremen av Bodøs jazzmusikere er satt sammen til et band som for anledningen skal presentere kjente låter fra Bodø i helt ny innpakning. Jazzinnpakning så klart. Dyktige arrangører har fått i oppgave å lage jazzarrangement til låter av for eksempel Kråkesølv, Halvdan Sivertsen, Terje Nilsen, Tungtvann mfl som da skal framføres av et band bestående av England Brooks, Ingeborg Selnes, Kim Lie, Bodø Rythm Group (Tore Johansen, Finn Sletten og Finn Robert Olsen), Roger Arntzen, Atle Nymo, Henning Gravrok, Harald Skjerstad og Sebastian Rolland. Man kan trygt si at man her blir vitne til en verdenspremiere. Publikum skal også få oppleve jazzstemning av typen folk har kjent på jazzklubber rundt om i verden i alle år. Dette blir stemningsfullt, varmt og en anelse glamorøst.

Utflytta Bodømusikere inviteres hjem
Med så mange bra jazzmusikere fra Bodø sier det seg selv at de også er med i og leder en del skikkelig bra band på den norske jazzscenen. Vi syntes jubileet var en god anledning til å invitere en del av dem hjem med noen av sine beste prosjekter. 15. september kommer Lisa Dillan med A Playdate with Elvis sammen med Tord Gustavsen på piano og Asbjørn Lerheim på gitar. 29. september gjør vi et samarbeid med Nødutgang-festivalen og inviterer den utrolig tøffe trioen Bushman’s Revenge (med Rune Nergaard fra Bodø på bass) som, eksklusivt for Bodø, har med seg ingen ringere enn Kjetil Møster på saksofon og David Wallumrød på orgel. De slipper to plater på Rune Grammofon i høst hvor den ene er et livealbum med kvintetten vi får høre på Sinus denne kvelden. 24. november er det klart for mer powerjazz når bandet Chrome Hill står på scenen. I dette bandet finner en faktisk hele to Bodøværinger; Atle Nymo på saksofon og Roger Arntzen på bass. Ikke rart dette er et band med trøkk!

Andre jubilanter
I anledning eget jubileum har vi også vært inviterende overfor andre som også jubilerer dette året. En av dem er plateselskapet Jazzland (startet opp og drevet av jazzmusiker Bugge Wesseltoft) som feirer 20 år i år. De tar derfor med seg noen av stjernene som har gitt ut plate på dette plateselskapet, nemlig Bugge Wesseltoft, Håkon Kornstad, Live Maria Roggen og nye navn som Oddrun Lilja og Sanskriti Shrestha, som skal gjøre konsert sammen. Denne konserten gjør vi i samarbeid med Stormen konserthus og dette blir derfor første gangen Ad Lib gjør konsert i Stormens store sal.
For 25 år siden sto Farmers Market på scenen for første gang og har siden det rukket å bli et av landets mest populære liveband. I anledning sitt eget jubileum legger de ut på turné rundt om i landet og gjør et stopp i Bodø for å glede sitt trofaste publikum. Dette blir garantert en festkveld.

JåzzOngan presenterer
Barnekonsertene har lenge vært et populært tilbud på jazzklubben og fra i høst presenteres disse i et nytt konsept i regi av Nordnorsk jazzsenter, nemlig JåzzOngan. I løpet av høsten blir det to konserter for nordnorske jåzzonger, 29. oktober med danske DrumDrum og 12. november med svenske Jazzoo. Begge bandene har vunnet flere priser, turnerer i flere land og holder et svært høyt musikalsk nivå. Kun det beste er godt nok for Bodøs jåzzonger.

Flere konserter
Det er også plass til andre spennende prosjekter på høstens program. I samarbeid med Nasjonal Jazzscene presenterer vi en helt ny kvintett med unge og lovende Hanna Pulsberg på saksofon og jazzlegenden Bobo Stenson på piano i spissen. I samarbeid med Nordnorsk jazzsenter blir det konsert med Solfrid Molland 20. september (også i samarbeid med Batteriet Nord-Norge og Kirkens Bymisjon), Bjørn Charles Dreyer 22. oktober og Oddjob 12. november. Og selvsagt blir det konsert med Bodø Big Band og julejam i desember.

Jazz på lørdag
Vårt nye og populære konsept Jazz på lørdag på Piccadilly fortsetter til høsten, én lørdag i måneden, hvor det spilles jazzplater, selges lodd og spres generell hygge. Første arrangement blir 24. september hvor det blir fokus på Bodøs jazzhistorie og hvor vi også lanserer et jubileumsmagasin med masse interessant og morsomt innhold. 15. oktober er det selveste Bugge Wesseltoft og Håkon Kornstad som snurrer plater.

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.