Nyheter

Ung satsing på rytmisk musikk

– Et kjempespennende prosjekt, og en lærerik prosess, sier pianist i tromsøbandet White Ascot når de nå skal ut på turné i nord.

AV SVEIN SNEFJELLÅ

I 2013 tok Norsk Jazzforum og Vestnorsk Jazzsenter initiativ til Monitor, en konsertserie der unge jazzmusikere får sjansen til å møte et ungt publikum.
Nå bringer Nordnorsk Jazzsenter Monitor nordover. White Ascot åpner sin turné i hjembyen lørdag 30. april. De neste dagene spiller de i Kjøllefjord, Vadsø, Sortland, Misvær, Bodø og Brønnøysund før turneen avsluttes på Hemnes 7. mai.

FLOTT LØSNING
– Åtte konserter på en reise i hele Nord-Norge er fantastisk i seg selv. Men det kommer på toppen av en lang prosess som har pågått i hele høst, sier Adrian Danielsen.

– Vi har fått jobbet sammen med Fredrik Forssman som har lang og svært variert fartstid innen musikkbransjen. Med Forssman som mentor har vi fått utviklet bandet og lært en masse. Løsningen til Nordnorsk Jazzsenter har vært flott, sier Danielsen.

White Ascot består i tillegg til pianisten av vokalisten Frida Lydia Waits, bassisten Kjell Audun Holestøl og Mikael Pedersen Jacobsen på trommer.
– Vi er studenter på musikkonservatoriet i Tromsø, fra 21 til 25 år gamle. I februar går vi i studio for å spille inn vår første EP. Det blir spennende, sier Danielsen.

UNDER PARAPLYEN
– Musikken vår er en miks av soul, pop, hip hop og jazzelementer. Vi er ikke noe rent jazzband, men likevel godt under jazzparaplyen. Det er ikke sånn at vi har spillejobber hver helg, men i høst har vi hatt hyggelig mye å gjøre. Og vi synes det er stor stas til å bli valgt ut som band for Monitor-satsingen, sier han.

STYRKE INTERESSEN
– Flere jazzsenter har tatt opp hansken for å styrke interessen for jazz blant unge utøvere i møte med et ungt publikum, sier produsent Brynjar Rasmussen ved Nordnorsk Jazzsenter.

– Vi synes det er spennende når også vi introduserer Monitor i nord. Rytmisk Kompetansenettverk er en del av satsingen. Vi ønsker å fange bredt med fokus på rytmisk musikk.

– En ting er konsertene. Det er en del av prosjektet. For gjennom Monitor ønsker vi ung deltakelse i alle de mange leddene som skal til for å arrangere konserter, for ikke å snakke om arbeidet med en hel turné. Det er ikke bare å gå på scenen. Vi ønsker ung deltakelse i hele produksjonen som ligger bak formidling av jazz og rytmisk musikk fra scene til sal, og fra sted til sted, sier Brynjar Rasmussen.

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]