Nyheter

Eyolf Dale turnerer i Nord-Norge

Nordnorsk Jazzsenter er svært glade for at vi kan presentere Eyolf Dale Solo i Nord-Norge!

Eyolf Dale (1985) er en av våre nye pianotalenter, og han gjort seg bemerket på den norske jazzscenen de siste årene – bl.a. i duoen Albatrosh som i 2008 ble kåret til «Årets unge jazzmusikere», og i 2009 kåret til «Best Band» i European Jazz Competition. De mottok også Molde Jazzfestivals “JazZtipendiat” i 2012, og gjennomførte bestillingsverk til festivalen med Trondheim Jazzorkester under Moldejazz 2013.

Eyolf Dale slipper i høst sin andre plate i eget navn – med flunkende ny musikk for solo piano samt diverse perkusjonsinstrumenter. Platen gis ut av plateselskapet Curling Legs, og slippes medio oktober 2013. Musikken kommer fra Dales penn og hode, og med inspirasjon fra all tenkelig musikk skaper Dale et svært personlig uttrykk i sine komposisjoner og improvisasjoner.

Dagbladets Terje Mosnes sa dette om Eyolfs debutalbum «Hotel Interludes» i 2011;

”Med sitt første soloalbum, «Hotel Interludes», trer Eyolf Dale (26) med brask og bram inn i det norske jazzpianistlaugets fornemste sjikt. Og kanskje ikke bare det norske. Dale viser instrumentalist- og komponistferdigheter som, i den grad omverdenen blir klar over dem, vil bli verdsatt også utenfor landets grenser.”

Eyolf har lagt ut en video på Youtube som er verd å få med seg; http://www.youtube.com/watch?v=uV8UK3uKnZo

Dale har satt sterke spor etter seg på sin vei inn i en internasjonal karriere og vi gleder oss til nye spor skapes i Nord-Norge!

16. oktober Vadsø jazzklubb

17.oktober Narvik jazzklubb

18. oktober Smeltedigelen, Mo i Rana

19. oktober Sortland jazz- og viseklubb

20. oktober Ad lib jazzklubb, NB! Galleri Bodøgaard

25.oktober Tromsø jazzklubb

For ytterligere informasjon vennligst kontakt produsent Brynjar Rasmussen (mobil 9583 4270) eller daglig leder Ulla-Stina Wiland (mobil 9264 5905).

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!